Gündem Şehidin babasından Erdoğan'a veryansın: "Şehitlere sığınıyor"

Şehidin babasından Erdoğan'a veryansın: "Şehitlere sığınıyor"

30.05.2012 - 09:55 | Son Güncellenme:

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan’ın dün TBMM’de Ak Parti Grup toplantısında mektubunu okuduğu şehit Astsubay Çavuş Serhat Gencer’in babası Mehmet Gencer, "Başbakan, zaman zaman şehit ailelerine, şehitlerimize sığınıyor" dedi.

Şehidin babasından Erdoğana veryansın: Şehitlere sığınıyor

Şırnak Maden Karakolu’nda görev yaparken 8 Ocak 1994 tarihinde PKK ile girilen çatışmada şehit olan Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gencer’in Kırıkkale’nin Gürler Mahallesi’nde oturan babası Mehmet Gencer, Başbakan Erdoğan’ın ağlamaklı bir ifadeyle oğlunun mektubunu okumasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını televizyondan izlediğini anlatan şehit babası Mehmet Gencer şunları söyledi:

"Rahmetli oğlum 8 Ocak 1994 tarihinde Miraç Kandili gecesi Şırnak Maden Karakolu’nda PKK ile girilen çatışmada şehit düştü. Bugün sayın Başbakan’ın grup toplantısında okumuş olduğu bu mektubu, şehit olmadan bir gece önce yazarak Astsubay arkadaşına vermiş. ’Postaya ver, aileme gönder’ diye. Astsubay arkadaşı almamış ve askerine vermiş ’bunu postala yavrum’ demiş. Bu mektup bize şehit düştükten 6 ay sonra elimize geçti. Daha önce bize acılı günlerinde vermemişlerdi. Mektubunda Başbakanın okuduğu şekilde ne olduğunu yazıyor. Miraç Kandili gecesi şehit düşen rahmetli evladım gerçekten inançlı bir insandı. Bu vatan için gözünü kırpmadan canını verebilecek binlerce şehitlerden bir tanesi idi. Kırıkkale’de öyle şehidimiz var ki, Peygamber Efendimizi rüyasında görerek şehit olan bir teğmenimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum. Yine mübarek gecelerde, Berat Kandili gecesinde şehit düşen askerlerimiz var. Onlara da rahmet diliyorum. Ve bu çocuklarımızı şehit eden, bunlara kurşun sıkan PKK’lılarla pazarlık yapan insanları da kınıyorum."

"SAMİMİ OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM"

Şehit babası Mehmet Gençer, PKK ile devlet görevlilerinin yaptığı görüşmeler nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın bugün parti grubundaki konuşmasını samimi bulmadığını da söyledi. Mehmet Gençer, şöyle dedi:

"Bugünkü yapmış olduğu grup toplantısında konuşmalarında samimi olmadığı düşüncesindeyim. Hem Apo ile oturup görüşüp 56 sefer pazarlık yapacaksınız, hem PKK’lılarla oturup pazarlık yapacaksınız, arkasından da BDP’yi müzakereye çağıracaksınız. BDP bugün PKK’nın yasal uzantısıdır. PKK ile pazarlığı direkt yapmaktadır. Sayın Başbakan BDP ile görüşmekle hayal içersinde yüzmektedir. Uludere olayını masumlaştırabilmek, Uludere’den sıyrılabilmesi için bugünkü konuşmayı yapmıştır. Zaman zaman da şehit ailelerine, şehitlerimize sığınmaktadır. Özellikle son bir seneden beri şehitliğe sığınmaktadır sayın Başbakan."

Yazarlar