Gündem Şehit cenazesinde sözün bittiği an!

Şehit cenazesinde sözün bittiği an!

10.09.2009 - 15:03 | Son Güncellenme:

.

Şehit cenazesinde sözün bittiği an

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde katıldığı ilk operasyonda şehit düşen Jandarma Komando Er Emrah Temel (20) yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Vatandaşlar, "Açılıma destek vatana ihanet" sloganları atarken, şehit askerin ailesi, nişanlısı ve cenazenin önünde nöbet tutan bir asker gözyaşlarına boğuldu.

Önceki gün Siirt'in Eruh İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatşmada, 15 gün önce usta birliğine katılan ve katıldığı ilk operasyonda şehit düşen Emrah Temel'in cenazesi dün akşam saatlerinde Mudurnu'nun Taşkesti Beldesi'ne bağlı Avdullar Köyü'ndeki evinin önüne getirildi. Bu sabah evin önünde yapılan törene Emrah Temel'in ailesi, köylüler ve askerler katıldı. Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak dualar okurken, şehit askerin kardeşi 18 yaşındaki Raif ile 13 yaşındaki Ercan Temel ağabeylerinin fotoğrafını havaya kaldırarak, "Erkekse onu önünden vursaydılar. Kalleşçe sırtından vurdular. Biz onun intikamını alacağız. Biz dimdik ayaktayız" diye haykırdılar.

Köylüler ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan atarken, evin penceresinden töreni izleyen anne Hanım Temel ağlayarak kendini yerlere attı. Bayan bir astsubay Hanım Temel'i sakinleştirmeye çalıştı. Baba Ahmet Temel ise ayakta durmakta güçlük çekince astsubaylar kollarına girerek destek oldular. Emrah Temel'in usta birliğine gitmeden önce nişanlandığı Kübra Çakar ise evin penceresinde nişanlısının fotoğrafını severken görüldü. Şehit askerin cenazesi askerlerin omuzlarında cenaze aracına konulurken anne Hanım Temel oğlunun tabutuna dokunarak, "Yavrumu arkadan vurdular" diye ağladı.

Törende cenaze aracının önünde nöbet tutan bir asker ise hüngür hüngür ağladı.Cenaze daha sonra köye sınır olan Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Dokurcun Beldesi'ne götürüldü. Belediyenin önündeki törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Ankara Jandarma Asayiş Komutanı Tuğgeneral Ata Kalcan, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Ertaş, AKP Bolu Milletvekillleri Fatih Metin, Yüksel Coşkunyürek ve Metin Yılmaz ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Kalabalık, "Açılıma destek vatana ihanet", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attılar.Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Ertaş yaptığı konuşmada, ailenin acısını paylaştıklarını belirterek, "Emrah bizim kalbimizde yaşayacak. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. O her Türk evladı gibi cesurca görev yaptı" dedi. Bu sırada bir vatandaş, "Hep aynısını söylüyorsunuz. Gerçekleri konuşun bırakın bu siyaseti. DTP'li p..lerden bahsedin. Abdullah Öcalan'dan bahsedin" diye bağırdı. Askerler vatandaşı susturmaya çalışırken, bir uzman çavuş ise "Burası siyaset yeri değil, sus" dedi. Bir grup kalabalık ise tepki gösteren vatandaşa alkışlarla destek verdiler. Tören sırasında şehit askerin kardeşi Ercan Temel yerinden fırlayarak tabuta sarıldı. Baba Ahmet Temel ise tabutun önündeki oğlunun fotoğrafını öptü. Sinir krizleri geçiren Ercan Temel güçlükle uzaklaştırıldı. Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak daha sonra cenaze namazını kıldırdı. Cenaze askerlerin omuzlarında taşınırken Ercan Temel ağabeyinin fotoğrafını taşıdı. Cenaze daha sonra Avdullar Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİDE HÜZÜNLÜ VEDA

HAKKARİ Çukurca'da şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş 28 yaşındaki Ferhat Erdem, baba ocağı Kırşehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin Babası Hacı Emin Erdem, ağlayanları teselli ederek "Ağlamayın onları sevindirmeyin' dedi. Şehidin 6 aylık hamile olan eşi Ayşegül ise, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ferhat Erdem'in bugün Kırşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan Türk buyrağına sarılı tabutu, Kervansaray Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin eşi 6 aylık hamile Ayşegül, annesi Dönüş, babası Hacı Emin Erdem ve yakınları evin önündeki tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bir cami imamı şehidin yakınlarına, "Ağlamayın dua edin" diyerek şehitliğin önemini anlattı. Burada yapılan kısa duanın ardından cenaze konvoy eşliğinde kent merkezindeki Cacabey Camisi'ne getirildi. Cenaze namazını ise Kırşehir Müftüsü Nimetullah Arvas kıldırdı. Namazda şehidin 12 yaşındaki yeğeni Muhammet Erdem, fenalık geçirip, bayıldı. Şehit astsubayın tabutu omuzlar üzerinde Terme Caddesi'nden, şehitliğe götürüldü. Yürüyüş sırasında, 'Şehitler ölmez ,vatan bölünmez' sloganı atıldı. Şehidi son yolculuğuna, Vali Mehmet Ufuk Erden, MHP Genel Bakan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı, AKP milletvekili Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılınç, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkkaya, şehidin yakınları ve vatandaşlarla birlikte yaklaşık 5 bin kişi uğurladı.

ŞEHİT ONBAŞI'NIN CENAZESİNE GÜL KATILDI

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında şehit edilen Jandarma Komando Onbaşı Orhan Kılıç için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Kılıç'ın annesi, babası, bazı diğer yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara Garnizonunda görevli bazı general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

3