Gündem Şehitlere veda...

Şehitlere veda...

27.11.2018 - 15:37 | Son Güncellenme:

İstanbul Sancaktepe şehitleri gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Düşen helikopterde şehit olan 4 personelden biri olan Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in cenazesi baba ocağı Bursa'ya getirildi. Yurtsever'in devre arkadaşları tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmayıp cenaze merasimi boyunca nöbet tuttu.   Uzman Çavuş Şahin Aslan, memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Şehit Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ile şehit Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli ise Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlere veda...

İstanbul’da havalandıktan bir süre sonra Sancaktepe’de düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in naşı Bursa’ya getirildi. Şehidin Nilüfer ilçesine bağlı Karaman Mahallesi’nde oturan anne ve babasının evinin önünde helallik alındı. Ayakta durmakta zorlanan baba Ayhan ve anne Ayşegül Yurtsever'i yakınları teskin etti.

Haberin Devamı

Kazada şehit düşen Pilot Üsteğmen Yurtsever'in 2017 Temmuz'unda hayatını birleştirdiği eşi Şebnem Yurtsever tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Alınan helalliğin ve edilen duaların ardından şehidin naşı ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı için Mihraplı Camii’ne götürüldü.

DEVRELERİ BAŞINDA NÖBET TUTTU

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in devre arkadaşları tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmayıp cenaze merasimi boyunca nöbet tuttu. 1,5 yıl önce evlendiği eşi Şebnem Yurtsever ise şehit pilotun tabutuna sarılıp "Bir tanem beni bırakıp gitme" diye gözyaşı döktü. Acılı genç kadının feryadı yürekleri dağladı.
Şehit Aykut Yurtsever, Mihraplı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Şehitliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehitlere veda...

UZMAN ÇAVUŞA SON GÖREV

Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan, memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş'tan ambulansla törenin düzenlendiği Güroymak Gençlik Merkezi Spor Salonuna getirildi. Burada Şehit Aslan'ın özgeçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı mesajının okunmasının ardından Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında görevli İkmal Yüzbaşı Bekir Alparslan tarafından konuşma yapıldı.

Şehitlere veda...

Törene katılan şehidin yakınlarını, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Yardımcısı Ahmet Koca, Vali Oktay Çağatay, askerler ve törene katılanlar teselli etti.

İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin dua etmesinin ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Daha sonra ambulansa alınan şehidin naaşı, ailesinin yaşadığı Budaklı köyüne götürülerek defnedildi.

Babası emekli güvenlik korucusu olan Şehit Aslan'ın, biri 40 günlük olmak üzere 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.
Törene Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN ASKERİ KIYAFETLERİYLE TÖRENE KATILDILAR

Haberin Devamı

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ile Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlere veda...

Şehit Şaylan ile şehit Bekli için Ahmet Hamdi Akseki Camiinde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, camiye girişlerinde şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şaylan ve Bekli'nin Türk bayrağına sarılı naaşları, cenaze arabalarına götürüldü. Cenaze aracının geçişi sırasında şehit Bekli'nin kardeşi Eren Bekli, ağabeyini asker selamıyla uğurladı. Şehit Bekli'nin eşi Emine Bekli ile kardeşi Eren Bekli'nin asker kıyafetiyle törene katıldığı görüldü. Şehitlerin naaşları toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliğine götürüldü.

Haberin Devamı