Gündem Serbes’e 4.5 milyon TL tazminat davası

Serbes’e 4.5 milyon TL tazminat davası

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir-Aydın Otoyolu’nda karıştığı kazada Ayhan Özçelik (59), Nilgün Özçelik (51) ve Zeynep Özçelik’in (16) ölümüne sebep olan, ancak ilk aşamada suçu arkadaşı üstlenen ‘Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes’e bir de tazminat davası açıldı.

Serbes’e 4.5 milyon TL tazminat davası

Kazanın ardından, otomobili kullandığını öne süren Kenan Doğru tutuklanmış, ancak Serbes, 6 gün sonra teslim olmuştu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Serbes için, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’tan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Kenan Doğru için ise ‘Suçu üstlenmek’ten 2 yıl hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Kazada, annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, 8 Martta hakim karşısına çıkacak olan Serbes hakkında, avukatı aracılığıyla tazminat davası da açtı. Özçelik’in avukatı Burcu Ece Güler, müvekkilinin kazada tüm ailesini kaybettiğini belirterek 4,5 milyon liralık manevi tazminat talep etti. Serbesin kazadan sonra sürücü olduğunu gizlediğini hatırlatan avukat Güler, mal varlığını da kaçırması ya da gizlemesinin önlenmesini, üzerinde de tedbir konulmasını istedi. Tazminat davasının Torbalı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.