Gündem ‘Sevgi tohumu ekin’

‘Sevgi tohumu ekin’

25.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öğretmenler Günü dolayısıyla Çankaya’da 81 ilden gelen öğretmenleri ağırlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelenin önemini vurgulayarak “Başkaları terör tohumu ekse de siz sevgi tohumları ekin” dedi...

‘Sevgi tohumu ekin’

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, 81 ilden öğretmenleri dün Çankaya Köşkü’ndeki yemekte ağırladı. Başbakan’ın masasında geçtiğimiz günlerde Hakkari’de şehit olan Astsubay Erdem Ertan’ın eşi ve babası da yer aldı. Masada, şehit Astsubay Ertan’ın öğretmen olan eşi Hacer Ertan ve babası Mustafa Ertan, Başbakan Davutoğlu’nun öğretmeni Mahir Yeğmen ve İsmail Çağlayan, Sare Davutoğlu’nun öğretmeni Ömer Özsöğüt, örnek öğretmenler Gülsima Çelik ve Demirhan Yılmaz ile engelli öğretmen Kezban Yılmaz oturdu. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ HOCASININ KOKUSUNU UNUTMAZ: Nasıl bir bebek annesinin kokusunu hiçbir zaman unutmazsa iyi öğrenci de hocasının kokusunu, hocasından aldığı irfanı ve onu gördüğü andan aldığı hissi hiçbir zaman unutmaz. Bunu ben bir öğretmen olarak yaşadım. Bir öğretmen gerçek bir öğrenci ile buluştuğunda kendi evladıyla buluştuğu anı nasıl hatırlıyorsa o anı hatırlar ve hiçbir zaman onu unutmaz.

SADECE ASKERLER DEĞİL: Bizler terörle mücadeleyi en ciddi şekilde yürütürken şunun da bilincindeyiz, terörle mücadelenin olmazsa olmaz şartı genç nesillerin barış içinde yetişmesi, birbirini sevmesi, doğusuyla batısıyla, kuzeyi güneyiyle bütün gençlerimizin ortak bir milletin, ortak bir kaderin mensupları olduğunu hissetmesidir. Bunu sağlayacak olan orada terörle onurla mücadele eden askerlerimiz değil sadece. Bunu sağlayacak olan öğretmenlerimizdir. Eğer terörle yürüttüğümüz güvenlik mücadelesi öğretmenlerimizin irfan mücadelesiyle taçlanmazsa kesinlikle başarıya ulaşmaz.

Haberin Devamı

GELECEĞİ AYDINLATIN: Sizlerden ricam, nerede, ülkemizin hangi bölgesinde olursanız olun, öğretmenlik görevini ifa ederken sadece ve sadece sevgi tohumları ekin. Başkaları terör tohumu ekse de siz sevgi tohumları ekin. Başkaları terör tohumları ekmeye çalışsa da siz muhabbet tohumları ekin. Başkaları bu milletin geleceğini karartmaya çalışırken sizler bu milletin geleceğini aydınlatmaya çalışın. Başkaları bu toprakların çocuklarını, ‘Türk, Kürt, Sünni, Alevi’ diye bölerek çatıştırmaya çalışırken, siz onlara dönüp, ‘Çanakkale’de ayrılmayanları, Sarıkamış’ta ayrılmayanları bugün de ayırtmayacağız’ diyerek gayret sarfedin. Başkaları gençlerimizi, dağlara yada mayın ve hendek kazmaya sevk etmeye çalışırken siz gençlerimizi okullara, irfan mekteplerine, Meclis’e ve bu ülkenin geleceğine yönlendirmeye çalışın.

Yazarlar