Gündem Sevinç ve hüzün bir arada!

Sevinç ve hüzün bir arada!

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tatilciler, bayramın ilk saatlerini denizde geçirirken TIR şoförleri ise sınır kapılarında sıra bekledi. Çadır kentlerdeki Suriyeliler de ülkelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşadı...

Sevinç  ve hüzün bir arada

Bayramın ilk gününde Türkiye’nin dört bir yanında farklı bayram manzaraları vardı. Tatilciler, bayramın ilk saatlerinin denizde geçirdi. Sınır kapılarında sıra bekleyen TIR şoförleri ise buruk bir bayram geçirdi. Şanlıurfa’da ise bayram namazının ardından 5 bin kişiye kentin yöresel yemeği tirit ikram edildi. Çadır kentlerde kalan Suriyeliler de ülkelerinden uzak bir bayram daha geçirmenin hüznünü yaşadı. Şehitlik ziyaretlerinde de gözyaşı vardı. İşte yurttan bayram manzaraları...

Plajlar doldu
ANTALYA: Antalya’da bayramın ilk günü hava sıcaklığı 34 dereceydi. Konyaaltı Plajı’nda yerli ve yabancı tatilciler, sahilde güneşlenip denize girdi. Bayramın ilk günü sabahın erken saatlerinden itibaren soluğu denizde alanlar keyif yaptı.
MUĞLA: Bodrum’da bayramlaşanlar soluğu plajlarda aldı. Bodrum’a akın akın gelen yerli turistler, bu kez tercihlerini halk plajlarından yana kullandı. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve diğer iller ile yurt dışından özellikle gurbetçilerin yoğun olduğu Almanya’dan gelen yerli turistler, adeta adım atacak yer bırakmadı.
KARS: Kent merkezinde erkek kuaförü Özcan Ötünçtemur, yöresel sanatçı Engin Serhatla bayram arifesinde işyerinde tıraş olmaya gelenlere canlı müzik sundu. Sanatçı istek aldı ve şarkılarla sıra bekleyenlerin hoş vakit geçirmesini sağladı.
Sınırda bayram
EDİRNE: Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR şoförleri, bayram sevinci ile ailelerinden uzak olmanın burukluğunu bir arada yaşadı. Bayramı yollarda karşılayan TIR şoförleri, yurt dışına çıkmak için kuyrukta bekleyen meslektaşlarıyla bayramlaştı.

Haberin Devamı

Şehitliklere ziyaretçi akını

ANKARA: Bayramın birinci gününde Cebeci Askeri Şehitliği’nde hüzünlü anlar yaşandı. Şehit aileleri, dün yakınlarının Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki mezarlarını ziyaret etti. Şehitliğe sabah saatlerinden itibaren gelen aileler, kabir ziyaretinde bulundu. Çocuklarının bayraklarla donatılan mezar taşlarını yıkayan anne ve babalar, kabirlerin başında dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu. Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın kabri de vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Şehitliğe gelen vatandaşlar, şehit Aydın’ın mezarına karanfil bırakarak dua etti.
MALATYA: Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik ziyaretçi akınına uğradı. Şehitlerin mezarlarını temizleyen yakınları, onlar için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Bir bayramı daha buruk girmenin acısını yaşayan şehit yakınları ve çocukları “Önce vatan” diyerek acılarını içlerine attı. l ANKARA Milliyet-DHA

Mehmetçiğin bayram sevinci

AĞRI: Doğubayazıt ilçesindeki Küçük Ağrı Dağı eteklerinde, deniz seviyesinden 1876 metre yükseklikteki, İran, Ermenistan ve Nahçıvan’a olan sınırı koruyan 5’inci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı birliklerde vatan görevi yapan Mehmetçik de Ramazan Bayramı sevinci yaşadı. Bölük komutanı
Piyade Yüzbaşı Mertcan Aluçlu, Mehmekçiklerin bayramını kutlayarak “Bugün aileleriniz mutlaka arayın” dedi.
ŞIRNAK: Geçen yıl PKK’lıların saldırıları nedeniyle mağdur olan kent sakinleri, Ramazan Bayramı’na evlerinde huzur içinde girmenin mutluluğunu yaşıyor. Gündoğdu Mahallesi’nin sakinleri, bayram namazının ardından bayramlaştı, evleri dolaşan çocuklar da şeker topladı.
BİNGÖL: Yol güvenliği sağlayan güvenlik korucuları, Ramazan Bayramı’nı görev başında geçiriyor. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Salih Kişi ile gittiği Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı mevkisinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik korucuları ve aileleriyle bayramlaştı.

Çadırkentte bayramlaştılar

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde yaşayan Suriyeliler de bir bayram namazını daha ülkelerinden uzakta kılmanın burukluğunu yaşadı. Yaklaşık 30 bin kişinin barındığı çadır kentte boş alanda saf tutan Suriyeliler, hutbenin ardından ülkelerindeki ve İslam ülkelerindeki olayların bitmesi için dua etti. Namazın ardından Suriyeliler ve çadır kent yetkilileri bayramlaştı.

Cerablus’ta bayram coşkusu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu’nca (ÖSO) terör örgütü DAEŞ’ten temizlenen Halep’e bağlı Cerablus’ta da bayram sevinci yaşanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden arındırılan ilçede, çocuklar, Ramazan Bayramı dolayısıyla kurulan seyyar dönme dolap ve salıncaklarda eğlenceli vakit geçirdi.