Gündem Serinlemek istediler canlarından oldular!

Serinlemek istediler canlarından oldular!

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kastamonu’da ağabeyi ile beraber denize giren Ersan Demirci (22) boğuldu. Adıyaman’da da Mustafa Kalkan (18) Atatürk Barajı Gölü’nde boğularak hayatını kaybetti

Serinlemek istediler canlarından oldular

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte boğulma vakaları arttı. Kastamonu’nun Cide ilçesinde dün ağabeyi ile beraber denize giren Ersan Demirci (22), boğuldu. Adıyaman’da da önceki gün Mustafa Kalkan (18) serinlemek için girdiği Atatürk Barajı Gölü’nde boğularak hayatını kaybetti. Ayrıca Kandıra’ya bağlı Kumcağız, Kerpe ve Kovanağzı plajlarında denize girmek yasaklandı.

Haberin Devamı

8 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Cide’de Ersan Demirci, bir haber ajansında yerel muhabirlik yapan ağabeyi Erdem Demirci ile denize girdi. Dalgalara kapılan genç adam kıyıya ulaşmak için mücadele etti. Ağabeyi Erdem Demirci ve çevredeki vatandaşlar, denizde çırpınan Ersan Demirci’yi kurtarmak için çabaladı. Kıyıya çıkartıldığında, genç adamın boğularak can verdiği anlaşıldı. Ersan Demirci’nin sekiz ay önce evlendiği öğrenildi.

KUZENLERİ BARAJ AYIRDI

Şanlıurfa’daki askerlik görevini bitirip Adıyaman’a dönen kuzenini görmek için gelen Mustafa Kalkan, kuzeniyle birlikte serinlemek için Atatürk Barajı Gölet’ine geldi. Burada suya giren iki kuzenden Kalkan, bir süre sonra gözden kayboldu. Kuzeninin haber vermesiyle olay yerine sağlık görevlileri ve dalgıç ekipleri sevk edildi. Dalgıçlar tarafından bir saat süren çalışmanın ardından Kalkan’ın cesedine ulaşıldı. Samsun, Bafra’da ise sahilde kayalıkların üzerinden dengesini kaybederek denize düşen çocuğu kurtarmak için suya atlayıp kaybolan Emre Kılıç’ın (30) cesedi bulundu. Kılıç’ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

 

Serinlemek istediler canlarından oldular

ELİF NUR DA KURTARILAMADI

Şanlıurfa’da önceki gün Atatürk Baraj Gölü’ne giren üç kardeşten Hale Nur Mece (22) ve Emirhan Mece (11) boğularak hayatını kaybetmişti. Hastaneye kaldırılan Elif Nur Mece (13) ise dün yaşamını yitirdi.

1 AİLEYİ KURTARDI KENDİ BOĞULDU

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde önceki gün göle serinlemek için giren D.B., ile çocukları V.B., (11), D.B., (8) ve A.B. (7) bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Bu sırada göl kenarında bulunan akrabaları Sedat Deveci, (42) yardıma koştu. Deveci, D.B. ve üç çocuğunu tek tek kıyıya çıkardı, ancak kendisi gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla Deveci’nin cansız bedenine ulaşılırken, cenazesi otopsinin ardından Gaziantep’te toprağa verildi.

Serinlemek istediler canlarından oldular

3 ÇOCUĞUNU KURTARDI, BOĞULDU

Bursa’da dün ailesiyle baraj kenarında piknik yapan Abdullah Hamza’nın (35) üç çocuğu suya girdi. Bir süre sonra çocuklar suda çırpınmaya başladı. Durumu fark eden baba, çevredekilerin de yardımıyla çocukları sudan çıkardı. Yüzme bilmeyen Abdullah Hamza ise gözden kayboldu. Dalgıç polisler, Hamza’nın cesedine ulaşabildi.

Haberin Devamı

SERHAT KAYBOLDU

Kastamonu’nun Abana ilçesinde de arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren Serhat Özcan (18), bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Yetkililer Özcan’ı bulmak için hem karadan hem de denizden arama çalışması başlatıldı. Arama ve kurtarma çalışmalarına ilçedeki balıkçılar da katıldı.

KANDIRA’DA YASAK

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve dalgalara bağlı artan boğulma vakaları nedeniyle Kumcağız, Kerpe ve Kovanağzı plajları dışındaki yerlerde denize girmek yasaklandı. Kandıra’da 18 Temmuz’dan beri 7 kişinin boğularak can verdiği ve birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği açıklandı.

YASAĞA RAĞMEN DENİZDELER

Şile’de denizde kaybolan 5 kişiden sonuncunun cansız bedenine ulaşıldı. Ö.H.C.’nin dün cesedinin bulunduğu açıklandı. Şile Kaymakamlığı yoğun dalga ve akıntı nedeniyle dün de denize girmenin yasak olduğunu duyurdu. Sahile gelenler ise yasağa rağmen denize girmeye devam etti.