Gündem ‘Şiddetsiz kampüs’ yaygınlaştırılacak

‘Şiddetsiz kampüs’ yaygınlaştırılacak

11.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, “şiddetsiz kampüs” anlayışını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

‘Şiddetsiz kampüs’ yaygınlaştırılacak

ANKARA Milliyet -  Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yeni dönemin yol haritası oluşturuldu. Bu kapsamda Bakanlık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda üniversitelerdeki kız öğrencilerin bulundukları kampüste daha rahat ve daha huzurlu şekilde eğitim öğretimlerini sürdürmelerine yönelik faaliyetlerini belirledi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Yanık, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede üniversiteli genç arkadaşlarımız da devreye girecek. Kadın öğrencilerin yaşadığı sorunlara duyarlı ve çözüm üreten bir üniversite anlayışının tüm üniversitelere hakim olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ders içeriği olacak

Kadın Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezleri öncülüğünde de üniversitelerde farkındalık çalışmaları yürütecek. Bakan Yanık, “Kadın çalışmaları ana bilim dallarında ‘kadına yönelik şiddet’ konusunun ders içeriği olarak yer almasını, bu konularda lisansüstü öğrenciler tarafından bilimsel çalışmalar yapılmasını sağlayacağız” dedi.