Gündem Şifreli emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi

Şifreli emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi

10.04.2015 - 12:22 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinizi şifreli olarak kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapacağınız emekli maaşı sorgulama işleminin adımlarını ve emekli maaşı sorgulama hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde sizler için hazırladık!

Şifreli emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi

Vatandaşlarımız hayatlarının belli bir süresini çalıştıktan sonra yaşlılık dönemi geldiği zaman emekli olmak ve emekli maaşı almak isterler. Bu emekli maaşı sayesinde de hayatlarını çalışmadan devam ettirmek isterler. Vatandaşlarımız emekli olabilmek için de Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ve sigorta yatırmaktadırlar. Bu yatırılan primler ve sigortalar tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik için yaşı tamamlandıysa vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilirler ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında emekli maaşı alabilirler. Vatandaşlar bu emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar için ne kadar emekli maaşı alabileceklerini veya ne kadar emekli maaşı aldıklarını öğrenmelerini sağlayan uygulama geliştirmiştir. Vatandaşlar internet üzerinden online olarak emekli maaşı sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini şifresiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile gerçekleştirebilir. Emekli maaşı sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet şifreniz ile E-Devlet uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

İnternet üzerinden şifresiz olarak emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için vatandaşlarımız ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumun geliştirmiş olduğu E-SGM uygulamasına giriş yapmalıdır. E-SGM uygulamasına giriş yapmak için sayfada bulunan uyruklardan eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız T.C. uyruğu seçilmelidir. Vatandaş giriş ekranına bazı kimlik bilgilerinizi girdikten sonra E-SGM uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum tarihinizi ve nüfusa kayıtlı olduğunuz ili girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girdiğiniz zaman E-SGM uygulamasına giriş yapmış olursunuz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre 3 farklı şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Üst tarafta bulunan emekli seçeneği altından SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B emekli aylık bilgisi ve emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4C emekli aylık bilgisi seçeneğini seçerek emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet uygulamasından da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet uygulamasından işlem yapmak için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine girişi E-Devlet şifreniz ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur kurumun bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altında 4B emekli aylık bilgisi, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından 4C emekli aylık bilgisi seçeneklerini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirler.