Gündem Sigara kaçakçıları PKK’nın silah zulacısı çıktı

Sigara kaçakçıları PKK’nın silah zulacısı çıktı

09.11.2018 - 09:35 | Son Güncellenme:

İstanbul'da sigara kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 şahısın evine yapılan baskında 180 paket kaçak sigarayla birlikte 4 tabanca, 5 şarjör ve 124 adet mermi ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmatı bölücü terör örgütü PKK/KCK adına sakladıkları ve örgüt mensubu olup, örgüte yardım yataklık yaptıkları belirlenen 2 kaçakçı tutuklanıp cezaevine kondu.

Sigara kaçakçıları PKK’nın silah zulacısı çıktı

Yurtdışından kaçak yollarla getirdikleri sigaraları İstanbul’da işportacılara sattıkları belirlenen İhsan ve Reşat T.isimli 2 kaçakçı polis tarafından takibe alındı. Yapılan takiplerde kaçak yolarla getirdikleri sigaraları evlerinde sakladıkları belirlenen akraba 2 kaçakçının evlerine baskın düzenlendi. Eş zamanlı yapılan baskınlarda evlerde 180 paket kaçak sigara bulan polis, her iki adreste yaptığı detaylı aramada 4 tabanca ile birlikte 5 şarjör ve 124 adet mermi ele geçirdi.

Bölücü terör örgütünü PKK yı simgeleyen bez parçalarına sarılı halde bulunan silah ve şarjörler ile mermi ve sigaralara el koyan ekipler Reşat ve İhsan T.yi gözaltına alıp emniyete götürdü. İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) nde sorgu ve incelemeleri yapılan 2 şahısın verdiği ifadeler ve yapılan araştırmalar doğrultusunda, silahların bölücü terör örgütü PKK / KCK’ya ait olduğu ve kendilerinin örgütün silah zulacısı oldukları tespit edildi.

Haberin Devamı

Sigara kaçakçıları PKK’nın silah zulacısı çıktı


Arama kayıtları olmayan ancak örgüt yapılanması içerisinde yer alıp, örgüte yardım ettikleri ve yaptıkları sigara kaçakçılığından örgüte finansla destek sağladıkları belirlenen İhsan ve Reşat T. işlemlerinin ardından sevke edildikleri mahkemece silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütüne silah sağlama, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satım alma veya taşıma veya bulundurma ve kaçakçılık kanununa muhalefet suçlarından tutklanarak cezaevine kondu. Polisin 2 şahısın bağlantılarıyla ilgili çalışması devam ediyor.

Yazarlar