Gündem Sıkıyönetime izin vermeyiz

Sıkıyönetime izin vermeyiz

17.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Barosu’nun çağrısıyla Türkiye’nin dört yanından başkente gelen avukatlar, iç güvenlik paketinin geri çekilmesi için Meclis’e yürüdü.

Sıkıyönetime izin vermeyiz

Saat 12.00’de Ankara Adliyesi önünde toplanan ve sayıları binleri bulan avukatlar, trafiğe kapattıkları Atatürk Bulvarı ve Kızılay’dan sorunsuz bir şekilde geçti. Polis yürüyüşü uzaktan izlerken, güzergâh üzerinde Çevik Kuvvet veya TOMA’lar da yoktu. Meclis ön kapısına kadar gelen avukatlar, burada basın açıklaması yaptı. Eylem 1 saat içinde olaysız biterken, avukatlar da tepkilerini gösterdi.
Adliyeye geldiler
Yürüyüş için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP milletvekili Mahmut Tanal ile çok sayıda avukat da adliye önüne geldi ve açıklama yaptı.
Avukatlar Meclis’in ön kapısına geldiğinde birçok CHP’li ve HDP’li milletvekili de eyleme destek verdi. Burada bir basın açıklaması yapan Canduran, sıkıyönetim dönemini aratmayacak düzenlemeler içeren iç güvenlik paketinin Meclis’te görüşülmesine sayılı günler kaldığını söyledi. Konuşmaların ardından ÇHD üyesi avukatlar halay çekti, şarkılar söyledi.