Gündem ‘Silahımı almaya çalışırken vuruldu’

‘Silahımı almaya çalışırken vuruldu’

27.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kağıthane’de lüks otomobilde öldürülen Gürkan Arıcan’ın katil zanlısının, yanında çalışan Ercan P. olduğu ortaya çıktı. Olayı itiraf eden Ercan P. ‘Tartışırken korkutmak için silahımı çektim. Elime müdahale edince silah patladı, başından vuruldu’ dedi

‘Silahımı almaya çalışırken vuruldu’

İstanbul’da kendisine çakar ışık sistemi takılması için bırakılan lüks makam otomobilinin içinde öldürülen Gürkan Arıcan cinayetinin ardından eşi ve yanında çalışan şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Poliste verdiği ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf eden şüpheli çalışan Ercan P. “3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Benim ondan habersiz iş yaptığımı söyleyince aramız bozuldu. Olay günü bunu konuşurken silahımı çektim. Elime davranınca silah patladı” dedi.


Duygusal yakınlaşma

Şüpheli ifadesinde ayrıca ölen Gürkan Arıcan’ın eşiyle aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Öte yandan çelişkili ifadeler üzerine gözaltına alınan eş O.A. ise poliste ifade vermeyerek “Susma” hakkını kullandı.

Kağıthane’de önceki gece meydana gelen olayda 06 BG 3143 plakalı lüks otomobilin park halinde durduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri direksiyondaki şahsın tabancayla vurulduğunu tespit etti. Yapılan incelemede Gürkan Arıcan’a ait olduğu belirlenen cesedin başından tabancayla vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis Arıcan’ın bir oto elektrik şirketinin sahibi olduğunu tespit etti. Şüphelinin öldürüldüğü aracın ise çakar, siren ve cam film takılması için bırakılan bir araç olduğu tespit edildi. Polis, önce otomobili Arıcan’ın dükkanına bırakan kişiyi buldu.

Emniyete çağırılan ve Ataşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığını söyleyen Ali T.’nin ifadesinde “Önce başkan yardımcısının makam şoförü oldum. Bir yıldır da Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin makam şoförlüğünü yapıyorum. Hafta sonları da bazen de Gamze Akkuş İlgezdi’nin İstanbul’da şoförlüğünü yapıyorum. Belediyeden arayan bir yetkili Gamze hanımın Ankara’da kullanması için bir otomobil geldiğini, araca siren ve çakar lamba takılması gerektiğini söyledi. Ben de belediyenin anlaşmalı olduğu Gürkan Arıcan’ın şirketine bıraktım” dediği öğrenildi.

İşyerinde bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler Gürkan Arıcan ile yanında çalışan Ercan P.’nin saat 20.00 civarlarında işyerinden ayrıldıklarını tespit etti. Bunun üzerine telefonla aranan Ercan P. “Bir kaza oldu, hemen gel” denilerek Karakola çağrıldı.

Karakola gelen Ercan P. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olayın şüphelisi olarak gözaltına alındı. Öte yandan şüpheli Ercan P’nin olaydan hemen sonra mesajlaştığı Gürkan Arıcan’ın eşi O.A.’da çelişkili ifadeler vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Haberin Devamı


‘Hakaret etti’

Polis tarafından sorgulanan şüpheli Ercan P. kısa süre içinde işlediği cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Ercan P.’nin ifadesinde “Onunla 3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Son günlerde ondan habersiz işler yaptığımı ve para kaçırdığımı söylemeye başladım. Bu nedenle zaman zaman tartışıyorduk. Olay günü işimizi bitirdikten sonra birlikte dükkandan çıktık. O evine gidiyordu, ben de Göktürk’te dini bir toplantıya gitmeyi planlıyordum. Yolda farlarımı yakıp söndürerek onun durmasını sağladım. Aracımdan inip otomobiline bindim. Eski konular yüzünden yine tartıştık. Bana bağırıp hakaret etmeye başlayınca onu korkutmak için silahımı çektim, elime davrandı. Mücadele sırasında silah patladı. Başından vuruldu. Korkup kaçtım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Mesajlaştık 2 kez çay içtik’
Şüpheli Ercan P.’nin polisteki ifadesinde ayrıca Gürkan Arıcan’ın eşiyle aralarında 6 aydır devam eden duygusal yakınlaşma olduğunu söylediği belirtildi. Onunla mesajlaştıklarını iki kez de çay bahçesine gittiklerini anlatan Ercan P.’nin ancak cinayet olayının bununla bir ilgisinin bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.
Öte yandan gözaltına alınan eş O.A. ise poliste ifade vermeyerek “susma” hakkını kullandı. Ancak yapılan çalışmalarda polis O.A.’nın cep telefonunda şüpheli Ercan P.’nin numarasının “Zeliş” kod adıyla kayıtlı olduğunu tespit etti.
Şüpheliler adliyeye sevk edildi.