Gündem ‘Silahları bırakın güvende olacaksınız’

‘Silahları bırakın güvende olacaksınız’

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nca 8 Nisan 2021’de gerçekleştirilen Eren-10 Besta Operasyonu’nda PKK/KCK terör örgütünün sözde “Botan Eyalet” sorumlusu “Özgür Gabar/Tatvan” kod aldı Fırat Şişman yaralı olarak ele geçirildi.

‘Silahları bırakın güvende olacaksınız’

Terör örgütünde 25 yıldır kritik görevler üstlenen Şişman, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak’ta hastaneye kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden Şişman’a kendisini getiren Mehmetçik iki ünite kan verdi. Bu sayede ölümün kıyısından dönen Şişman, 1.5 ay süren yoğun tedavi sonrası hayatta kaldı. Murat Karayılan’ın sağ kolu olan Şişman’ın açıklamaları örgütteki çözülmenin boyutlarını da gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

10 Video ile çağrı

Gerek yakalandıktan sonra gerekse tedavi sürecinde kendisine gösterilen yaklaşımdan etkilenen Şişman, iyileştikten sonra kendi rızasıyla 9 Haziran’da; 10 ayrı video çekerek, örgüt üyelerine seslendi ve “silahları bırakın, teslim olun, güvende olacaksınız” çağrısı yaptı.
Videolarda; “örgüte 11-12 yaşında Tatvan’a yapılacak bir gezi bahanesiyle kandırılarak katıldığını, katılım yapanların bir iki kişinin dışında hepsinin 14-15 yaşında olduğunu, terör örgütünde yaşadığı sıkıntıları (erzak, giyecek, banyo, aşırı kirlenmeden dolayı bitlenme)” anlatan Şişman, örgütün çocukları nasıl kandırarak dağa kaçırdığını ilk ağızdan deşifre etti.

“Örgütün Kürt halkının hakları için mücadele ettiği söylemleri gerçeği yansıtmıyor” diyen Şişman, yerli İHA ve SİHA’ların etkin olarak kullanılmasının örgüte büyük darbe vurduğunu da söyledi.