Gündem Sınırları tek ülkeye ait tek deniz: MARMARA

Sınırları tek ülkeye ait tek deniz: MARMARA

18.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Denizi’nin halen yaşadığına ve pek çok canlıya ev sahipliği yaptığına dikkat çekmek için Türk Balıkadamlar Kulübü her yıl düzenlenen Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali bu yıl İstanbul’un en önemli mimari anıtlarından olan Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşti.

Sınırları tek ülkeye ait tek deniz: MARMARA

15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali için Marmara’nın derinliklerine dalan sualtı gönüllüleri pek çok canlıyı görüntülerken, düzenlenen etkinliklerle çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Haberin Devamı

Derinlikler çok canlı!

Dünyanın çeşitli denizlerinde çekilmiş görüntülerinde yer aldığı 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ne 25 ülkeden 110 fotoğraf sanatçısı ve bin 100 eser katıldı. İtalya’dan Marcello Dı Francesco, Alex Vrani, Bulgaristan’dan Martin Hristov, Mario Odorisio ödül alanlar arasındaydı. Recep Dönmez Türkiye Suları kategorisinde ise Ufuk Dönmez birinci oldu. İskorpit, horozbina, uskumru ve yengeç ve kaya balığı gibi canlıları çeşitli şekillerde görüntülemeyi başaran sualtı gönüllülerinden Hakan Başar, Aziz Saltık, Serhan Akın, Ferhan Coşkun, Erkan Balk, Osman Temizer, Ali Dalgıç, Vedat Eren gibi isimler ödül aldı.

TBK Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Saruhanoğlu; “Halen Marmara’nın yaşadığını kanıtladık. Derinlerde pek çok canlı barınıyor ve onları gelecek kuşaklarımız da görmeli. Denizlerimizi korursak geleceğimizi koruruz” dedi. Festival başkanı Doç. Dr. Osman Ürper ise; “Denizlerle dost olursak geleceğimizi kurabiliriz. Bu amaçla çabalayanlara verdiğimiz ‘Denizlere Dost’ çevre ödülünü bireysel olarak denizleri temizlemeye çalışan Serço Eşkiyan ve çevre ve deniz haberleriyle dikkat çeken Milliyet Muhabiri Gökhan Karakaş’a verdik. Dünyada sınırları sadece tek ülkeye ait tek deniz Marmara’yı korumalıyız” diye konuştu.