Gündem ‘Sırbistan’a kimlikle seyahat başlıyor’

‘Sırbistan’a kimlikle seyahat başlıyor’

17.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Balkan turunun ilk durağı olan Sırbistan’da temaslarına başladı. Çavuşoğlu, ülkenin başkenti Belgrad’daki Cumhurbaşkanlığı ofisinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından kabul edildi.

‘Sırbistan’a kimlikle seyahat başlıyor’

Çavuşoğlu, daha sonra Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ekonomik ilişkilerin hızla geliştiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ikili ticaret hacminin 5 milyar dolara ilerlediğini belirtti. Çavuşoğlu, “Sırbistandaki Türk yatırım miktarının artıyor, 10 yılda 1 milyon dolardan 300 milyon dolara çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı turist sayısının da arttığını ifade eden Çavuşoğlu, “Bu yıl 300 bini aşkın Sırp turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Özellikle İçişleri Bakanlarımız, kimlikle seyahat düzenlemesinin uygulamaya geçmesi için protokolü imzalayacaklar. Vatandaşlarımız karşılıklı olarak pasaporta ihtiyaç duymadan, çipli kimliklerle seyahat edebilecekler” ifadelerini kullandı. l DHA