Gündem ‘Şirinler çetesi’ne AVM’de operasyon

‘Şirinler çetesi’ne AVM’de operasyon

03.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu kaçakçılığındaki anlaşmazlık nedeniyle Sarallar çetesiyle çatışan Şirinler çetesinin lideri Mehmet Sabri Şirin 7 adamıyla birlikte İstanbul İncirli’deki bir alışveriş merkezinin restoranında yakalandı.

‘Şirinler çetesi’ne  AVM’de operasyon

Son iki yılda bir çok insanın ölümüne neden olan çatışmanın taraflarından Şirinler çetesinin lideri Mehmet Sabri Şirin, dün akşam 7 adamıyla AVM’deki bir restorana yemeğe gitti.

Haberin Devamı

8 kişiye gözaltı

Çete liderliği, cinayet, yaralama ve yağma gibi birçok suçtan hakkında arama kararı bulunan ‘Max’ lakaplı Şirin’in bulunduğu restorana, polisler baskın yaptı. Baskından önce AVM’yi boşaltıp kapatan polisler, çete lideri Şirin ile yanında bulunan 7 adamını gözaltına aldı. Üzerlerinden çok sayıda ruhsatsız silah çıkan ve her biri hakkında ayrı ayrı arama kararı bulunan 8 kişi emniyete götürüldü.

Operasyon sırasında sivil polisleri saldırgan zanneden ve olayın rehine alma eylemi olduğunu sanan AVM esnafıyla vatandaşlar, Alo 155 ile bazı basın organlarını aradı. Görgü tanıkları, “Biz alışveriş merkezindeyken polisler silahlarıyla geldi. Ne olduğunu anlayamadık, paniğe kapıldık. İçeride şüpheliler varmış, onları arıyorlarmış. İçeride bizi 1 saat kadar beklettikten sonra dışarı çıkardılar” dedi.