Gündem Şişli Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

27.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK yapılanmalarını koordine etmek için kurulan KCK/TM üyesi şahıslara yönelik olarak düzenlenen operasyonda, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’un da arasında olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. 

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, il genelinde dün sabaha karşı 27 farklı adrese operasyon düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyonlarda, örgütün yapılanmalarını bir araya toplayıp koordine etmek için kurulan KCK/TM üyesi olduğu belirlenen 25 şüpheliden 19’u yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanlar arasında Şişli Belediyesinde Sağlık Hizmetleri ile Sosyal Destek Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cihan Yavuz’un da bulunduğu öğrenilirken, emniyet tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada da, baskınların; KCK/TM içerisinde HDK (Halkların Demokratik Kongresi), MATUHAY-DER (Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği) ve Cezaevi Dış Koordinasyon yapılanmasında sözde kadro düzeyinde faaliyet gösteren 25 şahsın yakalanmasına yönelik olduğu belirtildi. Açıklamada, adreslerde yapılan aramalarda, 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör, 102 adet fişek ile çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ve örgütsel bez parçaları elde edildiği kaydedildi.