Gündem Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı’na örgüt suçundan beraat

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı’na örgüt suçundan beraat

21.09.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, “terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Verilen karara bir üye hakim şerh koyarak, Yavuz’un cezalandırılması gerektiği yönünde oy kullandı.

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı’na örgüt suçundan beraat

Damla GÜLER / İSTANBUL- Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz 31 Ocak 2019 tarihinde katıldığı bir televizyon programında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan için tecridin kaldırılmasına yönelik bir konuşma yapmıştı. Programın yayınlanmasının ardından hakkında soruşturma başlatılan Yavuz, gözaltına alınarak, “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

OY ÇOKLUĞU İLE BERAAT

Açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Cihan Yavuz’un yargılanmasına devam edildi. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Cihan Yavuz ve avukatı katıldı. Son savunması sorulan Yavuz, hakkındaki dava nedeniyle seçme ve seçilme hakkını kullanamadığını söyleyerek beraatini talep etti. Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Cihan Yavuz’un, “terör örgütüne üye olmak” suçundan beraatine karar verdi. Oy çokluğu ile alınan kararda bir üye hakim ise, Yavuz’un cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.