Gündem Şişli’deki kaldırım işgaline müdahale

Şişli’deki kaldırım işgaline müdahale

17.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en popüler semtlerinden Nişantaşı’nda bulunan kafelerin kaldırımları işgal eden kısımları Şişli Zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

Şişli’deki kaldırım işgaline müdahale

Kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle yayaların zorda kalmasının önüne geçmek isteyen Şişli Belediyesi, Kuyumcu İrfan Sokak, Şakayık Sokak’tan sonra Abdi İpekçi Caddesi’nde kaldırımların üçte birinden fazlasını işgal eden kafelerin kısımlarını kepçeyle yıktı. İBB Zabıta Müdürlüğü ekipleri de aynı gün içerisinde 153 Beyaz Masa’ya gelen ihbarlarla Şişli’deki Royal Garden Otel tarafından kaldırıma koyulan çiçek saksısını ve Sultanahmet Köftecisi’nin kaldırımdaki masa ve sandalyelerini kaldırdı.

Vatandaşlar tarafından seçim döneminde kaldırımların işgali konusunda vatandaşlardan çok şikayet aldıklarını belirten Şişli Belediyesi’nden bir yetkili, Milliyet’e şöyle dedi:

Diğer semtler sırada

“Biz hem seçim öncesinde hem de seçim sonrasında vatandaşlardan kaldırımları kullanamadıklarına dair çok ciddi şikayetler aldık. Tespit ettiğimiz şikayetler doğrultusunda kaldırımlar kapalı mekanlar haline gelmiş. Bu planlama dahilinde alınan birkaç kararla esnaf kaldırımların hiçbirini değil sadece üçte birini kullanabilir olarak onları da kapalı mekanlar haline çevirmeden sadece masa sandalye kullanabilirler diye kararımız var. Bunun ilk uygulamasını Kuyumcu İrfan ve Şakayık Sokak’ta yaptık. Şimdi Abdi İpekçi Caddesi’nde devam ediyor. Diğer sokaklarda ve caddelerde de aynı şeyi yapmaya başlayacağız”

Yazarlar