Gündem Şoför amcaya 100’lük karne

Şoför amcaya 100’lük karne

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 18 milyon öğrenci dün karne alarak iki hafta sürecek yarıyıl tatiline çıkarken, karne günü ilginç görüntülere de sahne oldu.

Şoför amcaya 100’lük karne

Kimi öğrenciler servis şoförüne karne verirken, kimileri de soğuk hava şartları nedeniyle karne alamaya gidemedi ve çocukların yerine veliler karne aldı. Bir özel eğitim merkezinde eğitim alan çocuklara, doğada hızlı dönüşen kağıttan hazırlanan karne dağıtılırken, valinin makam aracıyla karnelerini kutlayanlar da oldu.

Haberin Devamı

- Ankara Çubuk’taki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri yarıyıl tatili nedeniyle ilginç bir çalışma yaptı. Sabah saatlerinde karne almak için okula gelen 1, 2, 3’üncü sınıf öğrencileri daha önce hazırladıkları karneyi, kendilerini okula taşıyan servis şoförü Abdullah Bodur’a verdi. Hazırlanan karnede Abdullah Bodur’a 100 puan veren öğrenciler, davranış notu bilgisinde, “Gecikmediğin için, bizi evimizden alıp okula götürdüğün için, bize iyi davrandığın için, kısacası tüm davranışların için” ifadelerine yer verdi.

- İzmir Karabağlar’daki Lütfi Gülşen Özel Uygulama Merkezi’nde eğitim öğretim gören öğrencilere, doğada daha hızlı dönüşen kağıtla hazırlanan karneler dağıtıldı. Merkezdeki karne törenine katılan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Burada dağıtılan karneler yüzde 100 doğaya karışan malzemeyle üretildi. Çocuklarımıza çiçek ve çam tohumu da verdik. Farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimize bu konunun önemini anlatmak, bilinçlendirmek anlamında böyle bir projeye imza attık” dedi.