Gündem Soğuk havayla kar da geldi

Soğuk havayla kar da geldi

15.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde soğuk hava etkili olurken, Kırklareli, Bolu, Ankara ve Kars’ta kar yağdı. Ankara Ayaş’ın Ayaşbeli ve Atderesi mevkilerinde bazı araçlar yolda kaldı.

Soğuk havayla kar da geldi

Bolu’da Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde önceki gece başlayan sağanak, dün sabah yerini kar yağışına bıraktı. Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmasına başladı, trafik ekipleri de araçlarında kış lastiği olmayan sürücüleri yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konularında uyardı.

Haberin Devamı

Abant’ta kar keyfi

Bolu’da Abant Tabiat Parkı da dün kar kalınlığı c 30 santime ulaştı. Doğada vakit geçirmek isteyenler Abant’a akın etti. Hafta sonu olması nedeniyle otellerdeki doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı. Ziyaretçiler, göl çevresinde gezdi.

Trakya’da tipi

Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisi altındaki Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde, iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Dereköy Sınır Kapısı’nda önceki gün başlayan kar yağışı, tipi şeklinde etkisini dün de sürdürdü.

Kars’ta da önceki gece etkili olan kar yağışı dün de sürdü. Ekipler kardan kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışma gerçekleştirdi.

Soğuk havayla kar da geldi

Uludağ hafta sonu doldu

Haberin Devamı

Kış turizminin gözde merkezi Uludağ, hafta sonu tatilcilerle doldu. Otellerde doluluk oranlarının yüzde 60’ın üzerinde olduğunu belirten Karinna Otel Operasyon Müdürü Harbi Türk şunları söyledi: “Bu sezonun ilk karı Kasım 2017’de yağdı. Yeni yıla da karlı girdik. Bereketli başladık bu sezona. Önümüzdeki hafta sonu okullar yarı yıl tatiline giriyor. Doluluk oranının yüzde 80’i bulacağını tahmin ediyoruz” dedi.