Gündem Terör inleri yerle bir ediliyor! Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19'a yükseldi

Terör inleri yerle bir ediliyor! Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19'a yükseldi

26.05.2022 - 10:48 | Son Güncellenme:

Dün 3 bölgede 8 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, bugün de Pençe-Kilit ve Barış Pınarı bölgelerinden gelen son haberleri duyurdu. Toplam 19 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlara ilişkin detaylar da paylaşıldı. MSB açıklamasında, 'Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!' vurgusu yapıldı.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son haber Pençe-Kilit bölgesinden geldi. 14 PKK'lı teröristin tespit edildiği bölgede operasyon düzenlenirken konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

MSB'den yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 14 PKK’lı terörist düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılıkla sürdürecek!" denildi.

Terör inleri yerle bir ediliyor Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19a yükseldi

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Bir operasyon haberi de Barış Pınarı bölgesinden geldi. Bölgede 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. MSB açıklamasında, "Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 PKK/YPG’li terörist Komandolarımızın başarılı müdahalesi ile etkisiz hâle getirildi." denildi.

Böylece bugün etksiz hale getirilen terörist sayısı 19'a yükselmiş oldu.

Haberin Devamı

Terör inleri yerle bir ediliyor Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19a yükseldi

TERÖRİSTLERE AİT MAĞARA, SIĞINAK, SİLAH VE MÜHİMMATLAR İMHA EDİLDİ

"Terör yuvalarını yok etmeye devam ediyoruz." başlıklı bir başka paylaşımda ise MSB, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde kahramanca ve fedakârca mücadeleye devam eden Mehmetçik, arama-tarama faaliyetleriyle tespit ettiği teröristlere ait mağara, sığınak, silah ve mühimmatı da kullanılamaz hâle getiriyor." ifadelerine yer verdi.

DÜN DE 3 BÖLGEDE 8 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Dün de Pençe-Şimşek tespit edilen 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapılmıştı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz “çelikten pençeleri” ile terör yuvalarını parçalamaya devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hâle getirildi. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek!" denilmişti.

MSB, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde de tespit edilen teröristlere yönelik operasyonla ilgili açıklama yapmıştı. Terör inlerinin yerle bir edildiği belirtilen açıklamada MSB, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. MSB açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Terörist neredeyse hedefimiz orası! Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor, sürdürecek!

Yazarlar