Gündem Son dakika... Düzce'de otoyolda 36 araç çarpıştı: 25 yaralı

Son dakika... Düzce'de otoyolda 36 araç çarpıştı: 25 yaralı

23.01.2022 - 13:09 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkisinde 1 TIR'ın kayması sonucu meydana gelen zincirleme kazada 26 araç çarpıştı. Kaza bölgesinde bulunan CNN TÜRK ekibinden Esra Emral: "10 dakika içinde 3 büyük kaza arka arkaya oldu. Ambulansların içinde yaralılara toplu halde müdahale ediliyor Çok sayıda yaralı var. İnsanlar ciddi anlamda panik olmuş durumda. İstanbul yönüne yol tamamen kapanmış durumda" dedi. Öte yandan kaza sebebiyle trafiğe kapanan TEM Otoyolu, yapılan çalışmaların ardından tek şeritten trafiğe açıldı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkisinde meydana geldi. İstanbul istikametine giden bir TIR'ın karla kaplı yolda kayması sonucu arkadan gelen araçlar, ardı ardına çarpıştı.

Haberin Devamı

36 araç birbirine girerken, İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. İhbarla bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, trafik ve Karayolları ekipleri yönlendirildi. Kazada 25 kişi yaralandı. İlk müdahalenin ardından yaralılar, Düzce ve Sakarya'daki hastanelere kaldırdı.

 Kazaya karışan yolcu otobüslerindeki yolcular da bölgeye gelen araçlar ile otogara yönlendirilirken, yaklaşık 3 saat kapalı kalan İstanbul istikameti binek araçların kaldırılmasının ardından tek şeritten ulaşıma açıldı. Gişeler mevkiinde makaslayan tırın kurtarma çalışmaları devam ederken, araçlar gişeler köprüsünden çıkarılarak tekrar otoyola dahil ediliyor.

Son dakika... Düzcede otoyolda 36 araç çarpıştı: 25 yaralı

'10 DAKİKA İÇİNDE ARKA ARKAYA 3 BÜYÜK KAZA'

Bölgede bulunan CNN TÜRK ekibinden Esra Emral'ın aktardığı bilgilere göre; "Yaklaşık 30 araç var.  Ambulansların içinde yaralılara toplu halde müdahale ediliyor Çok sayıda yaralı var. İnsanlar ciddi anlamda panik olmuş durumda. İstanbul yönüne yol tamamen kapanmış durumda. 10 dakika içinde 3 kaza arka arkaya oldu. Gerçekten korkunç bir andı. Sadece o kazayı görmem bile benim oturup ağlamama yetti. Araçları ben sayamadım ama yetkililerden aldığım bilgiye göre 30 civarında araç kazaya karışmış durumda. Her şey gözümün önünde yaşandı, gerçekten korkunç bir andı. Burada bir can pazarı var. Yaralıları sedye ile taşımaya çalışıyorlar. Büyük bir karmaşa var" dedi..

Haberin Devamı

Son dakika... Düzcede otoyolda 36 araç çarpıştı: 25 yaralı

 10 FARKLI KAZADA 80 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Öte yandan, yoğun kar yağışı sebebiyle sabah saatlerinden itibaren TEM Otoyolu İstanbul istikametinde 10 farklı trafik kazası meydana geldi. Toplam 80 aracın karıştığı kazalara kısa sürede müdahalede bulunan ekipler, araçları otoyoldan kaldırarak ulaşımı aksatmadı.

Son dakika... Düzcede otoyolda 36 araç çarpıştı: 25 yaralı

VALİ KAZAZEDELERİ ZİYARET ETTİ

 Düzce Valisi Cevdet Atay, kazazedeleri Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’dan yaralıların durumları ile ilgili bilgi alan Vali Atay, yaralıların aileleri ile de görüntülü görüştü. Kaza sebebiyle yaralanan vatandaşlardan 3’ünün durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, 16 kişinin tedavileri ise devam ediyor.