Gündem Son dakika: 9 günlük tatilin başlamasına dakikalar kaldı... İşte İstanbul trafiğinde son durum

Son dakika: 9 günlük tatilin başlamasına dakikalar kaldı... İşte İstanbul trafiğinde son durum

17.08.2018 - 16:39 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 9 günlük bayram tatili bugün başlıyor. Bugün çok sayıda kişinin tatil için yola çıkması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin trafik yoğunluk haritasına göre kentte saat 16.44 sıralarında yoğunluk yüzde 44'e ulaştı.

Son dakika: 9 günlük tatilin başlamasına dakikalar kaldı... İşte İstanbul trafiğinde son durum

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullular trafik yoğunluğuna neden oldu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla İstanbullular yollara düştü. Tatillerini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirecek olan vatandaşlar trafikte yoğunluk oluşturdu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkii Ankara istikametinde yoğun trafik oluştu. Yoğun trafik nedeniyle araçların yavaş ilerlediği görüldü. Trafiğin önümüzdeki saatlerde artması bekleniyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Öte yandan bayram tatili boyunca Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış beklenmezken, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Rüzgarın genellikle hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Kurban Bayramı tatili boyunca ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bayram tatili boyunca en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 30-33, Ankara’da 30-32, İzmir’de 33-35, Bursa ve Antalya’da 32-34, Adana’da 34-36, Samsun’da 29-31, Trabzon’da 27-29, Erzurum’da 26-28, Diyarbakır’da 38-41 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.

Haberin Devamı