Gündem Son dakika... Ankara ve İstanbul'da büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Son dakika... Ankara ve İstanbul'da büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı var

23.05.2017 - 09:57 | Son Güncellenme:

Ankara ve İstanbul'da büyük FETÖ operasyonu başladı. Ankara merkezli 6 ilde, "ByLock" kullandığı tespit edilen aralarında FETÖ okulları, BTK ve SPK çalışanlarının da bulunduğu 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul'da ise FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına operasyon başlatıldı.144 kişi hakkında gözaltı karar var.

Son dakika... Ankara ve İstanbulda büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ' TSK, BTK ve SPK yapılanmalarına İstanbul ve Ankara merkezli 46 ilde opersayon başlatıldı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 6 ilde, "ByLock" kullandığı tespit edilen 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ'nün kapatılan eğitim kurumlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 60 şüpheliden 30'u Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilenler arasında Bilgi Teknoloji Kurumu'ndan (BTK-TİB) 33 kişi, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) 36 kişi de var.

Haberin Devamı

42 İLDE OPERASYON

Aynı saatlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, örgütün “Gaybubet” evlerinde kalıp toplantılara katıldıkları anlaşılan şüphelilerin yakalanması için 42 ilde 175 adrese baskın düzenlendi.Hakkkında gözaltı kararı olan 144 mahrem imamdan 20 si yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet MüdürlüğüTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri daha önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan FETÖ üyelerinin itirafları üzerine bir çalışma başlattı. Araştırmalarda, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) yapılanmasına yönelik bazı bulgulara ulaşıldı. Soruşturma derinleştirilince, örgütün bazı kripto isimlerine ulaşıldı. TSK’daki FETÖ üyeleri ile iletişim halinde olan ve örgütün “abi” diye adlandırdığı şüphelilerin örgütün “Mahrem” yapısı içerisinde bulunduğu ve daha önce deşifre edilmemiş kişiler olduğu ortaya çıktı. “Gaybubet Evi” adı verilen gizli evlerde kalan şüpheliler arasında, profesör, avukat, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensupları, asker ve öğretmenler olduğu belirlendi. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği çalışmada, çoğu Bylock kullanıcısı 144 şüphelinin ismine ulaşıldı.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından, FETÖ’nün TSK yapılanmasının çökertilmesi için operasyon kararı alındı. TEM birimleri 42 ilde 175 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda haklarına arama kararı bulunan şüphelilerden 20 si gözaltına alındı. 124 supheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtildi.