Gündem Son dakika... Ankara'da polis ve MİT'ten operasyon!

Son dakika... Ankara'da polis ve MİT'ten operasyon!

29.12.2020 - 09:40 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Ankara'da polis ve MİT Bölge Başkanlığınca yapılan saha ve analiz çalışmaları sonucu DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleri ile irtibatlı oldukları belirlenen 35 şüpheli gözaltına alındı.

Son dakika... Ankarada polis ve MİTten operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) ortak operasyonuyla, DEAŞ ve çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduğu belirlenen Irak uyruklu 35 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ile MİT Bölge Başkanlığınca yapılan saha ve analiz çalışmaları sonucu kent genelinde terör örgütü DEAŞ ve çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduklarına dair haklarında istihbari bilgiler edinilen 40 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Düzenlenen operasyonda Irak uyruklu 35 zanlı gözaltına alındı, firarilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

OSMANİYE'DE DE OPERASYON

Osmaniye'de de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan, terör örgütü DEAŞ'ın 'emir'i olduğu ileri sürülen M.M.'nin de aralarında bulunduğu 3 Suriye uyruklu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve yılbaşı öncesi meydana gelebilecek sansasyonel eylemlerinin önlenmesine yönelik çalışma başlattı.

Son dakika... Ankarada polis ve MİTten operasyon

Bu kapsamda, Suriye'de bulunduğu sürede DEAŞ'ın 'emirliği'ni yürüten M.M. ile silahlı faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen örgüt üyeleri Y.A. ve H.S., 24 Ocak'ta düzenlenen operasyonda yakalanarak, gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyale el koyuldu. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen M.M., Y.A. ve H.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KOCAELİ'DE DEAŞ OPERASYONU

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenledi. Yapılan eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.

Yazarlar