Gündem Son dakika: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne saldırı girişimi! Bakan Soylu ve Valilik'ten son dakika açıklaması

Son dakika: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne saldırı girişimi! Bakan Soylu ve Valilik'ten son dakika açıklaması

19.05.2021 - 01:04 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu ve maket uçakların etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan Soylu ayrıca, herhangi bir zayiatın olmadığını da belirtti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır." ifadeleri yer aldı. Konuya dair bir açıklama da Diyarbakır Valiliği'nden geldi.

Olay, saat 00.30'da Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda meydana geldi. Gece saatlerinde kent genelinde duyulan patlama sesinin ardından polis ve jandarmada alarm düzeyine geçildi. Harekete geçen ekiplerin yaptığı incelemede patlamanın 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait askeri bölgeden geldiği belirlendi. Bölgeye çok sayıda sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur." ifadelerini kullandı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na saat 00.30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssüne saldırı girişimi Bakan Soylu ve Valilikten son dakika açıklaması

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır  Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Son dakika: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssüne saldırı girişimi Bakan Soylu ve Valilikten son dakika açıklaması