Gündem Son dakika! Elazığ ve Malatya'da tatil uzadı mı? Okullar ne zaman açılacak?

Son dakika! Elazığ ve Malatya'da tatil uzadı mı? Okullar ne zaman açılacak?

06.02.2020 - 16:42 | Son Güncellenme:

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Elazığ'da tüm okullar, Malatya'da ise bazı ilçelerde yarıyıl tatili uzatılmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre Elazığ ve Malatya'da okul tatili yeniden uzatıldı. Peki okullar ne zaman açılacak?

Son dakika Elazığ ve Malatyada tatil uzadı mı Okullar ne zaman açılacak

Elazığ'daki 6.8'lik depremde 41 kişi yaşamını yitirmişti. Deprem nedeniyle Malatya'da da ağır hasarlar oluşmuştu. Deprem sonrası Elazığ'da tüm okullarda yarıyıl tatili uzatılmıştı. Malatya'da ise bazı ilçelerde 15 tatil uzatıldı. Gelen son dakika bilgisine göre yarıyıl tatili yine uzatıldı. Peki, Okullar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım açıklamasında, "İl genelinde 10 Şubat'tan itibaren bütün eğitim kurumlarında eğitim öğretime bir hafta daha ara verilmiştir" dedi. Malatya'da ise Doğanyol, Kale, Pütürge ilçelerinde okullarda eğitime ara verilmesi süresi 17 Şubat'a kadar uzatıldı.

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon programında eğitim öğretim süreci hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmesinde yaz tatili sürecine de yer veren Bakan Selçuk, tatilin 15 gün kısalabileceği sinyalini verdi. İşte, o açıklamalar;

"2023 vizyon belgesi koyduk. Her ay her yıl neyi nasıl yapacağımızı gösterdik. Bu ay kural değişecek mi diye düşünmesinler diye. Bir ülkede yaz tatili ne kadar uzarsa öğrenmede unutma artar. Öğretmen yıl içinde gerçekten çok yoruluyor. Dönem bittiğinde yoruldum diyor. Ara tatillerin asıl amacı öğretmenlerdir. Ve öğretmenlerle birlikte bu tatil dönemlerinde verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrenci ve velilerden ara tatillerden memnunlar. 3 aylık yaz tatili gerçekten çok verimsiz ve çok uzun. Aklınıza gelen 30 ülkede bu kadar uzun 3 aylık yaz tatili yok. İleride sezona yaymak koşuluyla yaz tatili 15 gün daha kısalabilir."

Yazarlar