Gündem Son dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler!

Son dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler!

19.11.2018 - 09:40 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına yönelik Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sağlık Bakanlığı ve hastaneleri eski çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında da 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 18'i yakalanarak gözaltına alındı.

Son dakika... FETÖye peş peşe darbeler

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına ilişkin bu sabah yeni bir operasyon gerçekleştirildi. FETÖ'nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden ardışık olarak görüştüğü belirlenen TSK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; Başsavcılıkça Tekirdağ merkezli 25 ilde, 1'i kadın subay ve 2'si doktor subay olmak üzere çeşitli rütbelerdeki 20 subay ve 30 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Toplamda 50 şüphelinin adreslerine basın yapıldı. Şüphelilerin adreslerindeki dijital delillere el konuldu. Operasyonda adreslerinde bulunamayan şüphelilere yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

32 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin sivil yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edilen eski Sağlık Bakanlığı çalışanı 18 kişi gözaltına alındı. Firari olan 14 şüphelinin yakalanması için 6 ilde operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin, kumu kurum ve kuruluşlardaki sivil yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışan 32 kişinin, itirafçı beyanları ve teknik takip sonucu örgütle bağlantıları tespit edildi. Büyük bir kısmının örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirlenen şüphelilerin yakalanması için, Ankara dahil 6 ilde operasyon başlatıldı. Şüphelilerden 18'i yakalanırken, 14 şüphelinin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyonlar sürüyor.