Gündem Son dakika... Flaş atamalar! 3 vali, 9 emniyet müdürü, 8 rektör...

Son dakika... Flaş atamalar! 3 vali, 9 emniyet müdürü, 8 rektör...

27.12.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Van Valiliği'ne Mehmet Emin Bilmez, Bilecik Valili'ğine Bilal Şentürk, Ardahan Valiliği'ne de Mustafa Masatlı getirildi. Ayrıca Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Iğdır, Karabük, Muş, Osmaniye, Rize ve Siirt'e yeni il emniyet müdürleri atandı.

Son dakika... Flaş atamalar 3 vali, 9 emniyet müdürü, 8 rektör...

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Van Valiliği'ne Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Bilecik Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal Şentürk, Ardahan Valiliği'ne de Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı atandı.

Haberin Devamı

Öte Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 9 ile de yeni il emniyet müdürleri atandı. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Iğdır Emniyet Müdürü Melih Ekici, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve Siirt Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay merkeze alındı.

Bu suretle boşalan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne Muş Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne Hüseyin Göllüce, Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne Sırrı Tuğ, Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne ise Saruhan Kızılay getirildi.

ŞEHİT EDİLEN RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ VERDİ'NİN YERİNE ATAMA

Söz konusu atama kararıyla Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne Gürsel Yıldız, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne Mehmet Murat Ulucan, Muş Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Arıbaş, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne ise Ahmet Selçuk Okumuş'un ataması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

11 Aralık'ta bir polis memuru tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin yerine ise Osmaniye Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman atandı.

8 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar da Resmi Gazete'de yer aldı.

Kararlara göre, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlter Kuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sami Özgül, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mümin Şahin, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Fatih Andı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kerim Güney ve Çankaya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Can Çoğun atandı.

Söz konusu atamalar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanlığı'nda açık bulunan Başkan Yardımcılığına ise Harun Çelik ataması yapıldı.