Gündem Son dakika haberi: İtirafçı oldu, her şeyi itiraf etti! İşte o gerçekler...

Son dakika haberi: İtirafçı oldu, her şeyi itiraf etti! İşte o gerçekler...

09.09.2016 - 17:18 | Son Güncellenme:

FETÖ darbe girişimi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdür Yardımcısı Bayram Çiftçi, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirterek, itiraflarda bulundu.

Son dakika haberi: İtirafçı oldu, her şeyi itiraf etti İşte o gerçekler...

Son dakika haberleri: 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bayram Çiftçi, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Çiftçi ifadesinde 15 Temmuz günü irtibatı bulunduğu cemaat abisi Sadık kod adlı kişiden telefonuna “TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun mesajı geldiğini” söyledi. Çiftçi, devam eden soruşturmalar hakkında da aynı kişiye bilgi verdiğini itiraf etti. Çiftçi’nin ifadesi özetle şöyle:

Haberin Devamı

1990'LI YILLARDA KAMPA GÖTÜRDÜLER

Polis Kolejinde iken bir arkadaşımın daveti üzerine farklı semtlerdeki cemaat evlerine gidip gelmeye başladım.. Evlerde Fetullah Gülen’in kitaplarını okuturlar, kasetlerini dinletirlerdi. 1990’lı yıllarda abiler bizi Ege bölgesinde bir kampa götürdüler. Bu kampta evlerde olduğu gibi etkinlikler düzenlenmişti. Burada risale okumada birinci olmuştum ve o dönemin Emniyet imamı olan ve mesleki bilgimden öğrendim şekliyle paralel yapının kurucularından Kemalettin Özdemir’in kendisinin imzalı kitabını hediye etmişlerdi.

BYLOCK'U KURDUM

2010 yılına kadar, cemaatle ilişkimi kestim. İlişkimin olmadığı dönemlerde çok kötü yerlerde görevler yaptım. 2010 yılına kadar Ankara’ya tayinim çıktı. O dönem tüm devlet kurumlarında olduğu gibi emniyette de hakim güç olan paralel yapıya ben gittim. Polis akademisyeninde akademisyen olan Oğuzhan Ömer Demir’in kabulüyle tekrar bu yapıyla görüşmeye başladım. Oğuzhan Ömer Demir gurubun imamı idi. Daha sonra kod adını Fuat olarak bildiğim sivil bir imam ile tanıştırdılar. Fuat daha önce hiç duymadığım birim toplantısına çağırılacağımı söyledi. Basında da çıkan Bylock adlı mesajlaşma sistemini Google play storeden indirmemizi, kendi aramızda buradan irtibat kuracağımı söyledi. Kurulumunu tarif etti. Bende bu programı eşime ait olan telefona indirdim.

Haberin Devamı

DEŞİFRE OLUNCA EAGLE

Birim sorumlusu Savaş kod adlı şahsın Kızılay’daki iş yerinde toplandık. İrtibatı Bylock aracılığı ile sağlardık. 15 Ocak 2015 tarihinde Pertek’e tayinim çıktı. Tayinim bana ve aileme şok olmuştu. Burada terörle mücadele konusunda çalışmalar yaptık. Burada özel seçilen ekibin içinde olduğumdan dolayı yapıyla bağlantım kopmuştu. Devlet tarafından güvenilir olarak değerlendiriyordum. 3 Eylül 2015 günü TEM Şube Müdürlüğüne atandım ve müdür yardımcısı olarak göreve başladım. Kullandığım Bylock programıyla Savaş benimle irtibata geçti ve görüşmelere başladık. Savaş, bir süre sonra Bylock’un deşifre olduğunu söyleyerek Eagle adlı programı yükledik.

HER ŞEYİ RAPOR ET

Haberin Devamı

2016 yılı Ocak yada şubat ayı itibariyle sadece dini açıdan Ercan kod adlı şahısla, görevle ilgili de Sadık kod adlı şahısla görüşmeye başladık. Sadık bende TEM Şube Müdürlüğü ile ilgili ne olup bittiğini rapor etmemi istedi. Kendisi telefonuma Whatsapp amblemli ve içerikli kripto Whatsapp diyebileceğim bir program yüklemişti. Aynı zamanda bu programları geri getirmeyecek şekilde silecek olan C Cleaner adlı prgram kurmuştu.

'D BÜROYA KUR' DEDİLER

2015 yılında Savaş bana bir tane flash disk verdik. Bunu D bürodaki bilgisayarlara kurmamı söyledi. Teknik olarak bunun yüklenilemeyeceğini söyleyince vazgeçti. 2016 yılı içerisinde Sadık, Bylock’tan Çankaya’daki adresini gönderdi. Belirtilen adrese gittim. Kapıyı Sadık açtı. Sadık içeride bana Savaş gibi bir flsah disk verdi ve o da bu flsah diski bilgisayara takmamı, üç dakika takılı kaldığında tüm bilgilerin onların eline geçeceğini söyledi. Fakat bu flash diski hiçbir bilgisayara takmadım ve onlara geri teslim etmedim.

MESAJ GELDİ

Haberin Devamı

15 Temmuz günü eşimle birlikte teyzemlere misafirlikteydik. Şubede görevli komiser Tamer arayarak Genel Kurmayda bir hareketlilik olduğunu söyledi. Ailemi ve araç şoförümle birlikte aldım ve eve bıraktım. Genelkurmay’a doğru hareket ettik. Uçaklar bu sırada alçak uçuş yapıyordu. Darbe olduğunu anladım. Bu arada telefonuma Sadık’tan TSK yönetime müdahale ediyor, askerle birlikte olun mesajı geldi. Bu an benim için son noktaydı. Hiçbir şekilde paralel yapının talimatlarına uymama kararı aldım. Vatanım için gerekirse şehit olmayı göze aldım.

PROGRAMI SİLDİM

Darbe günü gece saatlerinde Sadık bana Eagle tabanlı Whatsapp’tan mesaj göndermiş ve bu darbenin onlarla bir alakası olmadığını yazmıştı. Bende ona küfür ederek programı sildim. O dakikadan sonra bunlar gibi pislikleri temizlemek benim boynumun borcuydu. Deşifre olup ömür boyu cezaevinde yatacak olsam da bunlarla mücadeleme devam edecektim.

KPSS'Yİ SORDU

TEM Şubede paralel yapı operasyonlarını D Büro Amirliği yapmaktadır. Bende o bürodan sorumlu olmadığım için yapılacak operasyonlar çok vakıf değilim. Ben C büroda görev yapıyordum. Sadık her yapılan operasyonlarda bana görevli olduğum şubede bir hareketlilik olup olmadığını sorardı. 2010 KPSS soruşturmasını sormuştu. Ben bu operasyonun bizim şubenin yapmadığını KOM Dairenin yaptığını, içeriğinde hiçbir bilgim olmadığını söyledim. Benim orada görevli olduğum sırada İstihbarat Dairedeki casus yazılım operasyonu ve paralel yapıya müzahir okulların operasyonu yapılmıştı. Casus yazılımla ilgili ona bir bilgi vermedim. Okullar ile ilgili de okul adres ve isimlerini bilmediğimden sadece sabah operasyon var demiştim. Bunların yanı sıra CMK 135 tedbiri bitmiş Dilaver Azim'in dosyasını söylemiştim. Fiziki takipte çalışan araçların plakalarını istemişti.

Haberin Devamı

KOZMİK ODA

Bende sade bir tane aracın plakasını vermiştim. Kozmik Oda dosyasını ısrarla sordu. Dosyadan hiç bilgim olmadığını, başka bir şubece yapılmış olabileceğini söyledim. Bana son zamanlarda Sonay isimli biri ile ilgili bilgi gelirse mutlaka kendisine iletmemi istemişti. Bu konu üzerinde çok duruyordu. Gazi Üniversitesine yönelik soruşturmayı da sormuştu. Buna da dosyanın hazır olduğunu ve savcıların yaptırmadığını, belki dosyayı Organize Şubeye devir edebileceğimizi söyledim. Sadık beni bilgi almak için çok sıkıştırıyordu ve benden bu konuda hoşnut değildi. Basına düşen bilgileri veriyordum. Sadık ayrıca kişi olarak emniyet çalışanları hakkında bilgi isterdi.

TWİTTER'DAN YAYIMLANDI

İsim isim emniyet müdürlerini sorardı. Bende Merasim sokaktaki patlamadan sonra söylediklerim Sarayın Uşakları adıyla açılmış paralel yapıya müzahir twitter hesabında yayınlanmıştı. Hatta beni deşifre etmemek adına benimle ilgili de aynı hesaptan tweet atmışlardı. Bunun konusu da ’10 Ekim patlamasını TEM Şubede görevli H. Ö. G'ye yıktım diye heveslenme, sıra sana da gelecek’ şeklinde idi. Benden TEM Şube Müdürü gibi 17-25 Aralık sürecinden sonra gelen tüm emniyet müdürleri ile ilgili bilgi isterdi. TEM müdürünü o şubeden nasıl aldırabiliriz derdi ve bununla ilgili bilgi isterdi. 17 -25 Aralık sürecinden sonra bu yapının yolsuzluk soruşturması sürecinde yaptıkları algı faaliyetleri sonrası ve aldığım tehditlerden dolayı yapıya dahil olmak zorunda kaldım.

YARALANDIM

15 Temmuz sonrası bu malum yapıyla ilgili tüm tehditlere rağmen hiçbir tereddüttüm kalmadan canım pahasına, meslekten atılsam da ömür boyu hapis yesem de mücadele ettim. Darbe gecesi hayatım pahasına savaştım ve yararlanmama rağmen hastaneye gitmeyerek mücadeleme devam ettim. TEM’deki görevim sırasında somut olarak örgütün işine yarayacak bilgi belgeleri kesinlikle temin etmedim, bilgi vermedim. Basına düşmüş bilgileri verdim sadece. “