Gündem Son dakika haberi: Türkiye'den Irak'a yardım eli

Son dakika haberi: Türkiye'den Irak'a yardım eli

01.07.2020 - 07:16 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, corona virüs ile mücadele kapsamında Ankara'dan Irak'a gidecek olan tıbbi malzeme yardımını taşıyan uçak havalandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter adresinden yapılan açıklamada uçağın hareket ettiği duyuruldu.

Türkiye'nin yardım eli bu kez Irak'a uzandı. Irak'ın yardım talebi karşılıksız bırakılmadı. Koronavirüsle mücadele eden ülkeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tıbbi yardım malzemesi gönderiliyor.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Türkiyeden Iraka yardım eli

Yardımlar, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda TSK'ya ait A400M uçağına yüklendi. Yardımların içerisinde, eldiven, tulum, maske, yoğun bakım solunum cihazları bulunuyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan MSB şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatlarıyla Millî Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan ve covid-19 ile mücadelede kullanılacak tıbbi yardım malzemelerini Irak’a ulaştıracak TSK’ya ait uçak Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan hareket etti.

Son dakika haberi: Türkiyeden Iraka yardım eli

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Irak'a tıbbi malzeme yardımının gönderileceğini duyurmuştu.