Gündem Son dakika I MSB'den haziran celp dönemi açıklaması

Son dakika I MSB'den haziran celp dönemi açıklaması

03.06.2020 - 15:08 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haziran celp döneminde silah altına alınacak yükümlülerin birliklerine ulaşıncaya kadar mümkün olduğunca az kişi ile temas etmelerini sağlamak için garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda birer irtibat noktası açılacağını bildirdi.

MSB, yeni tip corona virüs (Covid 19) ile mücadelede haziran celp döneminde alınacak önlemlere ilişkin bir video yayımladı.

Haberin Devamı

Bakanlığın, Twitter hesabından paylaşılan videoda, Kovid-19 salgınıyla mücadelenin başarıyla devam ettiği vurgulanarak, "Bize emanet edilen Mehmetçiklerin askerlik hizmetini güvenli olarak yerine getirmeleri ve virüsün yayılmasını önlemek maksadıyla her türlü tedbir alınmış ve alınmaya devam etmektedir." denildi.

Haziran celp döneminde silah altına alınacak yükümlü personele yönelik alınan tedbirlere ilişkin bilgi verilen videoda, silah altına alınacak yükümlü personelin birliklerine ulaşıncaya kadar mümkün olduğunca az kişi ile temas etmelerini sağlamak amacıyla garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda birer irtibat noktası açılacağı kaydedildi. Videoda, şu ifadeler kaydedildi:

Haberin Devamı

"Bu irtibat noktalarına müracaat edenler, tahsis edilen araçlar ile doğrudan birliklerine ulaştırılacaktır. Bu nedenle, haziran celp döneminde silah altına alınacak yükümlü personelin katılış yapacakları birliklerin bulunduğu yerleşim merkezlerine ulaşmalarını müteakip, derhal garnizon komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda açılacak irtibat noktalarına müracaat etmeleri beklenmektedir."