Gündem Son dakika... İstanbul'da kar esareti! Tüm yollar trafiğe açıldı

Son dakika... İstanbul'da kar esareti! Tüm yollar trafiğe açıldı

25.01.2022 - 06:21 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberlerine göre; İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Tüm kent beyaza büründü, ulaşım durdu. Bakan Soylu ve Bakan Karaismailoğlu kar yağışıyla ilgili son durumu paylaştı. Bugün ve yarın Marmaray'ın ücretsiz olacağını duyuran Karaismailoğlu tüm yolların trafiğe açıldığını açıkladı. Öte yandan otogarlardaki çıkışların yarın saat 09.00'a kadar durdurulduğu bildirildi.

Yoğun kar yağışını giderek şiddetinin artırdığı İstanbul için son dakika uyarıları peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul'da kar yağışı kent genelinde etkisini gösterirken Meteoroloji, AFAD ve AKOM da yeni uyarılarda bulundu. AFAD vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi. İstanbul'da yaşanan son gelişmeleri anbean aktarıyoruz.

17.15: İstanbul'un kuzeyinde yağış tekrar başladı. Arnavutköy'den son durumu aktaran CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak kar yağışının etkisini artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

16.20: CNN Türk'ten Ceylan Sever'e açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi; Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu'nda sıkıntı bir süreç yaşadık. İstanbul hiç alışık olmadığı bir kar ve tipi karşı karşıya kaldı. Ama üstesinden geldik. 24 saatte bu işi bitirdik. Tüm yollarımız trafiğe açık. Teyakkuzu bırakmıyoruz. Perşembeye kadar yağışların devem etmesi bekleniyor. Dünkü o zor süreçte araçların içerisinde kalan vatandaşlarımız araçlarını bırakıp gitti. Onları çektik. Bir an önce yolda kalan araçların alınması gerekiyor. Takip edeceğiz. Son 24 saat olağanüstü bir hal vardı. Havalimanlarında süreçler normale dönmeye çalışıyor. Yolcularımızı rahatlatacağız. 

Sürekli teyakkuz halindeyiz bu şekilde devam edecek. Karayolları'nda yol ağında bir sıkıntı yok. Ülkemizin dört bir kenarında güvenli ulaşım için ter döküyoruz. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok. Bütün ekiplerimiz dinamik. Bütün yollarımızı takip ediyoruz, bu şekilde devam edecek. Kar tipi yoğun olduğu zaman ağır vasıtaların trafikte olmaması lazım. İklim koşullarına göre onları belli yerlerde tutmaya çalışıyoruz. Hızlı trenlerimiz devam ediyor. Marmaray 24 saat çalışacak, yarın da tamamen ücretsiz. 

Haberin Devamı

16.14: Sürücülere çağrıda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kıymetli İstanbullular, İlimizde kar yağışıyla mücadelemiz devam ediyor. Çalışmalarımızın hızla tamamlanabilmesi için Otoyol ve D-100’de park edilen araçların kaldırılması gerekmektedir. Araçlarımızı hemen bulundukları yerden kaldıralım. Lütfen bize yardımcı olun" dedi.

16.00: İstanbul Valisi Yerlikaya, 'Değerli İstanbullular, Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır.' dedi.

TÜM YOLLAR TRAFİĞE AÇILDI

15.25: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır.' dedi.

15.05: HSK'dan yapılan açıklamada da, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle, İstanbul'da görev yapmakta olan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının 25.01.2022 ve 26.01.2022 (salı-çarşamba) tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılmalarına, yargısal iş ve işlemlerin nöbetçi hakim-savcı ve mahkemeler eliyle yürütülmesine karar verilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

14.41: Bolu Valisi Ahmet Ümit, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bolu'da otobüslerin geçişlerine izin verilmeye başlandığını duyurdu. Vali Ümit yaptığı açıklamada, "İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ilimizden İstanbul istikametine geçişlerine izin verilmeyen, 32 otobüs ve çok sayıda otomobilde bulunan 2 bin 500 yolcu misafir edilmiş, ihtiyaçları karşılanmıştır. TIR'lar bekletilmekte, otobüs ve otomobil geçişlerine izin verilmektedir" ifadelerini kullandı.

13.30: İdari izinler uzatıldı, üniversitelerde eğitime 31 Ocak kadar ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz kış şartları nedeniyle aldıkları yeni tedbirleri açıkladı.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda kar esareti Tüm yollar trafiğe açıldı

13.00: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden saat 13.00 itibarıyla otomobillerin geçişine izin veriliyor.

12.48: Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar, yarın (26 Ocak 2022, Çarşamba) 09.00’a kadar durdurulmuştur." dedi.

MARMARAY İKİ GÜN ÜCRETSİZ

12.20: İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında şunları söyledi; 11 bin vatandaşımız 3 bin 900 araç ekipmanla bu mücadeleyi verdiler. Süreç sıkıntılı geçti. Mahmutbey civarında terk edilmiş araçlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Kısmen trafik işliyor. İstanbul Havalimanı birazdan yavaş da olsa uçuşlara başlayacak. Terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor. Trenler hızlı trenler Ankara-İstanbul arasında çalışıyor. Marmaray'da bu gece ve yarın ücretsiz olarak devam edecek. Dünkü kadar olmasa da zorlu iklim koşulları devam edecek. Boğaziçi Köprüsü ve FSM Köprüsü'nden 13.00'den itibaren otomobillerin geçişine izin vereceğiz, ağır vasıtalar için biraz bekleyeceğiz.

Haberin Devamı

"PERŞEMBEYE KADAR TEDBİRİ DEVAM ETTİRMELİYİZ"

Bakan Soylu da şunları söyledi; Bütün odağımızı İstanbul'a çevirdik. Valiliğimiz çalışanlarımız konusunda saat 15.30'u uygun buldular. İstanbul'un bütün her yerinde hem kaymakamlarıyla hem belediye başkanlarıyla topyekun çalışma ortaya koydular. Vatandaşımız büyük tipi ve zorluk nedeniyle zorluk çekti. Kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Elbette ulaşamadıklarımız vardır. Onlar da bizi affetsinler. Mümkün olmadığınca özel araçlarıyla yola çıkmasınlar. 8 valilik İstanbul'a giriş durdurulduğu için tüm barınma ve konaklamayı gerçekleştirdi. 5 valilik iş makinesi gönderdi. Sağlık sebebiyle yaşanan olumsuz bir durum çok şükür meydana gelmedi. Burada da orada da perşembeye kadar bu tedbiri devam ettirmeliyiz. Mümkün oldukça özel araçlarla yola çıkmasınlar.

Son dakika... İstanbulda kar esareti Tüm yollar trafiğe açıldı

İBB Trafik Yoğunluk Haritası'nda saat 15.00 itibarıyla son durum böyle görüntülendi.

METRO SEFER SAATLERİ UZATILDI

11.50: İstanbul'daki metro seferleriyle ilgili alınan son dakika kararı paylaşıldı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz 02.00’ye kadar uzatılmıştır. Saat 00.00 itibarıyla M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda 30 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir." denildi.

11.13: THY , İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı.

10.47:  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 kişinin Hadımköy Kışla Komutanlığında misafir edildiğini duyurdu.

Son dakika... İstanbulda kar esareti Tüm yollar trafiğe açıldı

10.40: İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM ve D-100 kara yollarının Bolu Dağı kesiminden yolcu otobüsleri ile TIR ve kamyonların geçişine izin verilmiyor.

HELİKOPTERLE HASTANEYE SEVK EDİLDİ

10.35: Dün gece saatlerinde kalp krizi geçiren 37 yaşındaki Orhan Kaya Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Saat 10.00 sıralarında hasta askeri helikopterle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edildi. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Son dakika... İstanbulda kar esareti Tüm yollar trafiğe açıldı

10.15: İstanbul'da etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından barajlardaki doluluk oranı yükselişe geçti. İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 54.11’e yükseldi. 

09.35: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da kar yağışı yine etkili olacağını ve uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, 'Bu kar yağışı dün olduğu gibi, bugün de akşam itibarıyla, beklenen 18:00'dan sonra yine yoğun biçimde devam etme ihtimali yüksek' dedi. Öte yandan İstanbul'da hiçbir su kesintisinin olmayacağını belirten İmamoğlu, herhangi bir gaz kesintisinin de yaşanmayacağını açıkladı.

09.10: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada, "Kıymetli Hemşehrilerim, Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, Otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." dedi.

FATMA GİRİK'İ ANMA TÖRENİ ERTELENDİ

08.59: Şişli Belediyesi'nde yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.00'da Şişli Belediyesi önünde, ardından 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılması planlanan Fatma Girik'i Anma Töreni olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmiştir. Tören tarihi daha sonra sizlerle paylaşılacaktır" dedi.

08.44: Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul'da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak.

07.51 İstanbul'da gece boyu süren çalışmalar sonucu TEM otoyolunda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Ekiplerin otoyoldaki çalışmaları sürüyor.

UMKE İSTANBUL’UN HİZMETİNDE

07.36 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hava koşulları İstanbul’da ulaşımı ciddi şekilde etkilemiş durumda. Acil sağlık hizmetlerinde aksamaların önüne geçebilmek için, koşullara uygun donanıma sahip UMKE ekiplerimiz şehrin farklı noktalarında görevlendirilmiştir. Hayırlı sabahlar" ifadelerini kullandı.

 

İDARİ İZİN KARARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personellerin izinli sayılacağını açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır” denildi.