Gündem Son dakika! İstanbul'da şaşırtan görüntü! Trafik yüzde 42'lere kadar çıktı!

Son dakika! İstanbul'da şaşırtan görüntü! Trafik yüzde 42'lere kadar çıktı!

20.05.2020 - 14:04 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre; corona virüsle mücadele kapsamında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle çalışanların mesaileri başladı. Sabah saatlerinde bazı noktalarda yoğunluk oluşurken, öğleden sonra trafik yüzde 40'ları geçti...

Son dakika haberi | Yasak nedeniyle boş kalan yollarda yasağın kalkmasının ardından araç yoğunluğu oluştu. Sabahın ilk ışıklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikametinde yoğunluk nedeniyle trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluğu Haritası'nda trafik yoğunluğu saat 08.30 itibariyle yüzde 24 olarak ölçüldü. 

Haberin Devamı

Saat 14.00 sıralarında Trafik Yoğunluğu Haritası'nda rakam yüzde 42'lere kadar yükseldi. 

Son dakika İstanbulda şaşırtan görüntü Trafik yüzde 42lere kadar çıktı

OTOBÜS DURAKLARINDA DİKKAT ÇEKEN YOĞUNLUK

Şirinevler’de bulunan bir cadde üzerindeki otobüs duraklarındaki kalabalık dikkat çekti. Kısıtlı yolcu uygulaması nedeniyle işe gitmek isteyenler otobüslere binemedi, saatlerce durakta bekledi, yarı yarıya yolucu alan otobüsler durakları pas geçti.

“BİR SAATE YAKINDIR BEKLİYORUM, GİDEMEDİM”

Durakta bulunan sağlık çalışanı bir kadın 40 dakikadır otobüs beklediğini belirterek, “Otobüsler sürekli kenarda insanları indiriyor, ışığı kapatıp geçiyorlar. Yarı yarıya yolcu aldığı için kendisi de haklı olarak bindiremiyor. İşe geç kaldım” dedi. Bir başka yolcu Uğur Kadak, “Bir saate yakındır bekliyorum, gidemedim. Oto tamircisiyim 40 dakikam kaldı, Cevizlibağ’a işe gideceğim” diye konuştu Hakan Tan ise, " 1200 tane otobüs var, niye bu başkan göndermiyor buraya? Sabah 7’den beri otobüs bekliyorum, Tahtakale’ye gideceğim. 1200 tane otobüs var, otobüsler duruyor, niye göndermiyorlar? Garajda çürüyorlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KALABALIK MİNİBÜS YOLCU ALDI

Şirinevler’de duraklardan yolcu almaya çalışan minibüsler de oldu. Yolcu sayısı az olanlar yolcu aldı. Bir minibüs durağa yanaşırken son anda pas geçerken, yeterli sayıda yolcusu olan bir minibüs de yolcu aldı.

METROBÜS VE TRAMVAY DURAKLARINDA KALABALIK

Cevizlibağ metrobüs durağında kalabalık olduğu görüldü. İşe gitmeye çalışanlar, metrobüse, otobüse ve tramvaya binmek için Cevizlibağ durağına geldi. Metrobüsten inen bir kadın işe geç kaldığını belirterek, “Metrobüs biraz kalabalık, maske kullanımı iyi” dedi. Cevizlibağ tramvay durağının ise oldukça kalabalık olduğu görüldü. Tramvayın içinde ayakta yolculuk yapanların sosyal mesafe kuralına kalabalık nedeniyle uyamadığı görüldü.