Gündem Son dakika: İstanbul'da ulaşıma sis engeli!

Son dakika: İstanbul'da ulaşıma sis engeli!

28.02.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

Marmara bölgesi geneli ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer yoğun sis bekleniyor. Yoğun sis nedeniyle İstanbul'da şehir hatları vapur ve İDO'nun tüm iç hat seferleri iptal edildi. Seferlerin iptal olmasıyla yolcular Marmaray'a akın etti. İstasyon önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar dışarıda bekletilip kontrollü olarak sırayla içeri alındı. TCDD Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Marmaray trenlerinde herhangi bir aksama ve gecikme meydana gelmemiştir."  ifadelerine yer verdi. İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar olumsuz etkilendi. Uçuşlarda 15-20 dakikalık gecikmeler yaşanıyor. Aryıca Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın, saat 21:00 ila 10:00 arasında planlanan seferler yüzde 10  azaltılacak.

Son dakika: İstanbulda ulaşıma sis engeli

Marmara bölgesi geneli ile Kuzey Ege kıyılarında, yer yer yoğun sis beklendiği uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Marmara bölgesi geneliyle Kuzey Ege kıyılarında bu akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiği belirtildi.

Yoğun sis sebebiyle hava ulaşımı başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

MARMARAY'DA AŞIRI YOĞUNLUK

İstanbul'da yoğun sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edilmesi üzerine evlerine gitmek için yola çıkan İstanbullular Marmaray ve Metrobüs'e yöneldi. Marmaray istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle yolcular Marmaray istasyonuna kontrollü olarak sırayla içeri alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yoğun sis nedeni ile Şehir Hatları Vapurları seferleri yapılamamaktadır. Marmaray ve Metrobüs tercih edilebilir." denildi.

Haberin Devamı

İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO)'nun resmi internet sitesinden de, "Hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerimiz iptal edilmiştir." açıklaması yapılmıştı.

UÇUŞLARI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul'da etkisini arttıran yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkiledi. Saat 18.00'dan itibaren görüş mesafesinin 1000 metrenin altına inmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak bazı uçaklar bir süre hava tur atmak zorunda kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise uçuş trafiği yüzde 10 oranında azaltıldı.

İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar olumsuz etkilendi. Uçuşlarda 15-20 dakikalık gecikmeler yaşanıyor.

GECE YARISINDAN İTİBAREN YOĞUN SİS

Gece 23.00'ten itibaren sis etkisini artırmaya başlayacak. 23.00 ile 06.00 saatleri arasında Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında görüşün 200 metreye kadar inmesi bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinden itibaren kademeli olarak sis dağılmaya başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre görüş, aşama aşama 1200 metreye kadar yükselecek. Yarın sabah 10.00 itibari ile de 10 kilometre ve üzeri olacak. Sisin görüleceği saatlerde dikey görüş mesafesinin 100-500 feet aralığında olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapması gereken 6 uçak Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi. Sisin dağılmasının ardından uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'na tekrar geri döndü. Uçaklar sorunsuz şekilde iniş yaptı.

TCDD'DEN MARMARAY AÇIKLAMASI

TCDD Genel Müdürlüğünce, İstanbul'da yoğun sis nedeniyle kara ve deniz ulaşımında yaşanan aksamaların Marmaray'da yoğunluk oluşturduğunu, buna rağmen herhangi bir aksama ve gecikme meydana gelmediğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle kara ve deniz ulaşımında aksamalar yaşandığından Marmaray'da yoğun yolcu talebi meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Yaşanan izdiham nedeniyle özellikle Yenikapı ve Sirkeci istasyonlarında yolcular kontrollü olarak kabul edilmiştir. Yoğunluğa rağmen Marmaray trenlerinde herhangi bir aksama ve gecikme meydana gelmemiştir." ifadelerine yer verildi.