Gündem Kartal'da kıyıya vuran hurda gemide yangın

Kartal'da kıyıya vuran hurda gemide yangın

20.01.2022 - 09:56 | Son Güncellenme:

Kartal'da şiddetli fırtınada kıyıya vuran ve yan yatan 103 metre uzunluğundaki Boras isimli kargo gemisinde yangın çıktı. Alev alev yanan gemiye karadan ve denizden su ve köpükle müdahale edildi. 2 saatlik çalışma sonrasında yangın kontrol altına alınırken, yanan gemi havadan görüntülendi.

Kartal Eski Kumcular İskelesi'nde geçtiğimiz günlerde şiddetli fırtına nedeniyle yan yatan Boras isimli gemide saat 09.40 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Gemide başlayan yangın kısa sürüde büyüdü. Alev alev yanan gemiye karadan ve denizden müdahale edildi. Yangın nedeniyle çevreye yoğun duman yayıldı. Su ve köpük ile müdahale edilen yangın 2 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, alev alev yanan gemi drone ile havadan görüntülendi.

Kartalda kıyıya vuran hurda gemide yangın

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 09.50 sıralarında Kartal Kordonboyu Mahallesi Kumcular İskelesi’nde yarı batık vaziyetteki Türk uyruklu Boras isimli gemide yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM 3 Hızlı tahlisiye botu, Şark römorkörü, Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir. Başlatılan söndürme çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Haberin Devamı

Kartalda kıyıya vuran hurda gemide yangın