Gündem Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı! Kar fırtınası uyarısı

Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı! Kar fırtınası uyarısı

18.03.2022 - 18:22 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Meteoroloji, hafta sonu kar fırtınası uyarısında bulundu. Öte yandan Meteoroloji birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" dedi.

Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı Kar fırtınası uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu (Gaziantep ve Kilis hariç), Tekirdağ, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Çanakkale’nin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Mersin çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklen yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri, Balıkesir’in kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

 

Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı Kar fırtınası uyarısı

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. O iller şöyle; Adana, Antalya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Kars, Kocaeli, Muğla, Rize, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Bartın Yalova, Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Burdur, Çanakkale, Erzincan, Giresun, Hakkari, Mersin, İzmir, Kastamonu, Manisa, Muş, Sakarya, Sinop, Trabzon, Van, Batman, Ardahan, Düzce.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz 19 Mart Cumartesi günü İstanbul için turuncu alarm verdi. 03.00-06.00 arası kar 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım!" dedi.

Haberin Devamı

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN UÇUŞ AÇIKLAMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, "Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 19.03.2022 tarihinde tüm gün için yüzde 25 oranında, 20.03.2022 tarihinde saat 05.00 ile 14.59 arasında yüzde 10 oranında uçuş iptali yapılmasına karar verilmiş olup, tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Artvin, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri, Balıkesir’in kuzeyi ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; "Yapılan son değerlendirmelere göre, aralıklı ve yerel olarak devam etmekte olan kar yağışlarının, Bursa (özellikle Karacabey, Mustafakemalpaşa, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik, İnegöl, Yenişehir ilçeleri ile Uludağ) ve Bilecik’in (özellikle Bozüyük, Pazaryeri, Söğüt), yüksek kesimlerinde, zaman zaman kısa süreli kuvvetli kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca orta kuvvette esen rüzgarın etkisi ile Bursa ve Bilecik il genelindeki lokal kar yağışlarının yerel tipiye sebep olabileceği tahmin edilmektedir. 18 Mart 2022 saat 23.00 ile 19 Mart 2022 saat 19.00 arasında etkisini göstermesi beklenen kar yağışı sebebiyle vatandaşların buzlanma, don ve ulaşımda oluşabilecek aksaklıklara dikkat etmelidir."

Haberin Devamı

 

Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı Kar fırtınası uyarısı

Son dakika: Meteoroloji tek tek saydı Kar fırtınası uyarısı