GündemSon dakika... Meteoroloji tek tek uyardı: Kuvvetli sağanak, kar ve kısa süreli fırtına kapıda

Son dakika... Meteoroloji tek tek uyardı: Kuvvetli sağanak, kar ve kısa süreli fırtına kapıda

24.01.2026 - 09:40 | Son Güncellenme:

İstanbul’da günlerdir etkili olan soğuk ve kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte, bu kez sağanak yağış gündemde. AKOM ve Meteoroloji’nin son tahminlerine göre megakentte hafta sonu aralıklı yağmur beklenirken, yeni haftayla birlikte yer yer kuvvetli sağanaklar görülecek. İstanbul’un ardından çok sayıda il için de yağmur, kar ve fırtına uyarısı yapıldı.

HABER MERKEZİ- Meteoroloji’den gelen son tahminler yurt genelinde hava koşullarının sertleşeceğini ortaya koydu. Çok sayıda kentte sağanak yağış beklenirken, bazı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur etkili olacak. Özellikle Antalya ve Isparta için “kuvvetli yağış” uyarısı yapılırken, buzlanma, don ve çığ riski nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI: KUVVETLİ SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre bugün yurt genelinde bulutlar etkisini artırıyor. Türkiye’nin büyük bölümünde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Burdur, Mersin, Adana, Osmaniye, Çorum ve Amasya çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanaklar etkili olacak.

Öte yandan kış yüzünü yeniden gösteriyor. İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında; ayrıca Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Artvin, Gümüşhane, Ardahan, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Ağrı ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Vatandaşların yağış ve soğuk hava koşullarına karşı dikkatli olması öneriliyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji tek tek uyardı: Kuvvetli sağanak, kar ve kısa süreli fırtına kapıda

ŞİDDETLİ SAĞANAK UYARISI

Haberin Devamı

Yağışların özellikle Antalya ve Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarıyla birlikte pus ve yer yer sis etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, yurdun diğer kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

KISA SÜRELİ FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgârın yurt genelinde çoğunlukla güneyli yönlerden esmesi beklenirken, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genel olarak hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken; Batı Akdeniz kıyılarında ise kuvvetini artırarak kısa süreli fırtına şeklinde (40–70 km/saat) etkili olması öngörülüyor. Yetkililer, özellikle kıyı kesimlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji tek tek uyardı: Kuvvetli sağanak, kar ve kısa süreli fırtına kapıda

İSTANBUL'DA SOĞUK HAVA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR, YAĞMUR DEVAM EDECEK

AKOM, İstanbul’da son günlerde görülen soğuk ve kar yağışlarının etkisini kaybettiğini, ocak ayı sonuna kadar ciddi bir soğuk hava dalgasının beklenmediğini açıkladı.

Önümüzdeki günlere ilişkin haftalık tahminlerde ise cumartesi ve pazar günleri parçalı bulutlu ve aralıklı yağmurlu bir havanın hâkim olacağı, pazartesi ve salı günü yağışların yer yer sağanak şeklinde etkili olabileceği, çarşamba günü yağış beklenmezken perşembe günü hafif yağmur geçişlerinin yeniden görülebileceği belirtildi.

Son dakika... Meteoroloji tek tek uyardı: Kuvvetli sağanak, kar ve kısa süreli fırtına kapıda

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler