Gündem Son dakika: Meteoroloji uyardı! İstanbul'da sağanak ve dolu bekleniyor...

Son dakika: Meteoroloji uyardı! İstanbul'da sağanak ve dolu bekleniyor...

21.08.2017 - 08:50 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı... İstanbul'da bugün ve yarın gök gürültülü kuvvetli yağışın etkili olması öngörülüyor. Kentte pazartesi gecesi gök gürültülü yağışın yanı sıra, yıldırım ve dolu yağışı da bekleniyor. Kentte bugün hava sıcaklığı en düşük 22, en yüksek 29 derece olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, “Vatandaşlarımızın meteorolojik gelişmelere dikkat etmesi, uyarılara hassasiyet göstermesi, mümkün mertebe toplu araçları kullanması tavsiye ediliyor. Her birey bu hassasiyeti gösterirse sıkıntısız bir dönemi geride bırakırız" dedi.

Son dakika: Meteoroloji uyardı İstanbulda sağanak ve dolu bekleniyor...

İstanbul'da bugün ve yarın sağanak bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün hava tahminine göre, kentte bugün ve yarın gök gürültülü kuvvetli yağış etkili olacak. İstanbul'da sağanak yğmurun yanı sıra bazı bölgelerde dolu yağışı da beklenirken yağışın geçen sefer ki gibi büyük buz parçaları şeklinde ve etkili olması beklenmiyor.

Haberin Devamı

Kentte bugün hava sıcaklığının en düşük 22, en yüksek 29 derece yarın ise en düşük 23, en yüksek 27 derece olması öngörülüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

TOPBAŞ: METEOROLOJİK UYARILARA GÖRE BU GECE, SABAH YAĞIŞ OLABİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbulda beklenen ciddi yağışla ilgili olarak vatandaşları dikkatli olmalarını ve yetkililerin uyarılarına karşı da hassas olmalarını istedi. Topbaş şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İstanbul yağış ortamına girdi. Sabah erken saatlerden itibaren Sarıyer, Beykoz ve Şile bölgelerinde yoğun bir yağış görüldü. Meteorolojik uyarılara göre bu gece, sabah yağış olabilir. Gezegenimiz mevsim dengesinin dışına çıktı. Biz çevreyi kirletirsek, çevreye saygı göstermezsek gezegen yaşanmaz hale gelir. Vatandaşlarımızın meteorolojik gelişmelere dikkat etmesi, uyarılara hassasiyet göstermesi, mümkün mertebe toplu araçları kullanması tavsiye ediliyor. 'Nem oranı aniden soğuyarak buza dönüşüp dolu olabilir' deniyor. Bunları beraberce yaşamalıyız. Sadece idarecilerin tedbir alması yetmiyor. Her birey bu hassasiyeti gösterirse sıkıntısız bir dönemi geride bırakırız.

SU BİRİKME HARİTALARI OLUŞTURULUYOR

Yağışların ardından nerede, neler yapılması gerektiğinin tespiti için 'İstanbulda su birikme haritaları' yapılması yönünde talimat verdiğini söyleyen Topbaş, İstanbulun ana arterleri ve meydanları başta olmak üzere su birikme haritaları çıkartın dedim. Kameralarla tespit edin. Yağışta sular nerelerde birikiyor, tedbirleri alalım, ona göre çalışalım. Haritalar çıkartılacak, nerede su birikiyor, nerede yoğunluk oluşuyor diye konuştu.