Gündem Son dakika: Meteoroloji'den İstanbul için çok kritik uyarı! Saat de verildi

Son dakika: Meteoroloji'den İstanbul için çok kritik uyarı! Saat de verildi

23.06.2018 - 09:11 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir'de öğleden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Son dakika: Meteorolojiden İstanbul için çok kritik uyarı Saat de verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Kayseri dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana ve Mersin çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın kuzey ve batısında 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, bugün (Cumartesi) öğleden sonra Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Cumartesi) Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteorolojiden İstanbul için çok kritik uyarı Saat de verildi

MARMARA'DA SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 2 ila 5 derece azalacak.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli olması beklenen bölgede, sıcaklıkların 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ilk saatlerde batı ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden sonra ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Kırklareli ile Tekirdağ'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, dolu ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Son dakika: Meteorolojiden İstanbul için çok kritik uyarı Saat de verildi

SEL BASKINI UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasına göre, bugün öğle saatlerinde İstanbul'da gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yerel olarak kuvvetli (10-25 mm) olacağı tahmin edilen yağılşlar nedeniyle meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olaylara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son dakika: Meteorolojiden İstanbul için çok kritik uyarı Saat de verildi

Son dakika: Meteorolojiden İstanbul için çok kritik uyarı Saat de verildi