Gündem Son dakika... Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı! Pazartesi gününe dikkat

Son dakika... Meteoroloji'den kuvvetli kar uyarısı! Pazartesi gününe dikkat

13.04.2022 - 10:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan kar uyarılarının ardından birçok kentte kar yağışı etkili oldu. Nisan ayında yurdu etkisi altına alan kar yağışı bugün de devam edecek. Kars’ta kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken Ankara başta olmak üzere Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde karla birlikte sıcaklıklar 10 ila 15 derece arasında düşecek. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’de Pazartesi günü için yeni uyarıda bulundu. İşte yeni hava durumu raporu…

Son dakika... Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı Pazartesi gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ordu, Bitlis, Siirt çevreleri ile Ankara ve Van'ın kuzey, Çankırı'nın kuzey ve batı çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimler ile Siirt merkezinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu sabah saatlerinde Erzurum çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının doğu bölgelerinde azalmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BU TARİHE DİKKAT! YENİ UYARI GELDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “İstanbul bugün parçalı bulutlu sıcaklık 14 derece pazar gününe kadar yağış yok. Yarın 17 hafta sonu 21 derece. Hafta sonuna kadar ısınan hava pazartesi tekrar üşüyecek. Kazak ve montları kaldırmayın. Bugün Batı ve Doğu Karadeniz kıyısında yağmur bölgenin iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar var. Doğu Anadolu’da kar devam ediyor Erzurum’da kar yoğun. Bu gece yağışlar ülkeyi terk ediyor pazar gününe kadar yağış yok. Sıcaklık batıda artmaya doğuda azalmaya devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bu sabah saatlerinde Erzurum çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Van, Hakkâri, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Ağrı’nın güney ve doğu, Bitlis’in doğu ilçelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-80 km/sa), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, çığ riski, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYİ GEÇTİ

Kars, Nisan ayında kışı yaşıyor. Kentte gece başlayan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

Kentte etkili olan soğuk ve yağmurlu hava, yerini kar yağışına bıraktı. Gece başlayan ve lapa lapa yağan kar, vatandaşları şaşırttı. Kente kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı.

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETREYİ GEÇTİ

Bingöl’ün en çok kar yağışı alan ilçesi Karlıova, bahar ayının ortasında beyaza büründü. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi aştı. Kar yağışıyla beraber bazı sürücüler de aracının üzerinde karları temizlemeye başladı.

TOKAT

Tokat-Sivas kara yolu 1650 rakımlı Çamlıbel Tepesi'nde yoğun kar yağışı nedeni ile ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.

Tokat’ta kar yağışı yüksek kesimlerde gece saatlerinde etkisini gösterdi.

DÜN TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK GECESİ ANKARA’DA YAŞANDI

11 Nisan 2022 saat 18.00 ile 12 Nisan 2022 saat 06.00 saatleri arasında Türkiye’nin en soğuk gecesi-11,6 dereceyle Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Ahiboz köyünde yaşandı.

Aynı tarih ve saat arasında Türkiye’nin en sıcak havası ise 15,8 dereceyle Hatay’ın Samandağ ilçesinde gerçekleşti. Samadağ’ı Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu açıkları Şamandıra 14,4 dereceyle izledi.

Haberin Devamı

11 Nisan 2022 saat 18.00 ile 12 Nisan 2022 saat 06.00 saatleri içerisinde Türkiye’de 12 bölgede hava sıcaklığı 0,0 derecede yaşandı.

O İLÇEYE BAHAR BİR TÜRLÜ GELMEDİ

Nisan ayının ortasında sürpriz bir şekilde kar yağışı alan Bingöl'ün Karlıova ilçesinde vatandaşlar, ''Bugün 13 Nisan ve ikinci kışı yaşıyoruz. Bir türlü ilkbaharı göremedik'' dedi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey çevreleri (Kızılcahamam, Çamlıdere) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 10

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

İzmir: Az bulutlu ve açık 19

Adana: Az bulutlu ve açık 22

Antalya: Az bulutlu ve açık 19

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 13

Haberin Devamı

Erzurum: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14

İŞTE YENİ HAVA DURUMU HARİTASI

 

Son dakika... Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı Pazartesi gününe dikkat

Yazarlar