Gündem Son dakika: Papaz’ın tayini İstanbul’daki cemaati ayağa kaldırdı

Son dakika: Papaz’ın tayini İstanbul’daki cemaati ayağa kaldırdı

15.11.2017 - 07:52 | Son Güncellenme:

52 yıldır Türkiye’de görev yapan Latin-Katolik kilisesinin papazı Felice Suriano bağlı olduğu Vatikan’a bağlı Salezyen tarikatının Almanya’daki yönetimi tarafından Kudüs’te bir kiliseye tayin edildi. İstanbul’daki Latin-Katolik cemaati ise çok sevdikleri papazın tayinini durdurmak için imza kampanyası başlattı. Cemaat 79 yaşındaki papaz tayinini durdurmaya çalışıyor.

Son dakika: Papaz’ın tayini İstanbul’daki cemaati ayağa kaldırdı

İtalyan papaz Felice Suriano 52 yıldır Türkiye’deki kiliselerde görev yapıyordu. Osmanlı zamanında ticaret ve çeşitli amaçlarla İngiltere, İtalya, Fransa gibi ülkelerden gelen ve “Levanten” olarak adlandırılan kişilere hizmet veren kilisenin Türkiye’deki en eski isimlerinden olan rahip Suriano, Bomonti’deki Notre Damme De Lourdes Kilisesi’nin yanı sıra Feriköy’deki Latin Katolik mezarlığından sorumlu papaz olarak da görev yapmıştı. Cemaati tarafından çok sevilen Papaz, son olarak Harbiye’de Dame de Sion Lisesi’nin yanındaki Saint Esprit Kilisesi’nde (Saint Esprit Katedrali olarak da biliniyor) görev yapıyordu. Türk ve İtalyan vatandaşlığına sahip Suriano geçtiğimiz hafta Vatikan’a bağlı kilisenin Almanya’daki merkezinden gelen bir kararla Kudüs’e 40 kilometre mesafedeki Bet Cemal’e tayin edildi.

Haberin Devamı

2 HAFTA SONRA GİDİYOR

1846’da Papa tararından yaptırılan ve yüksek mimari değeri haiz kilisenin cemaati, bu tayinin durdurulması için imza kampanyası başlattı. Bu kampanya tayin kararını verenleri ikna etmeye yeter mi bilinmez ama Milliyet.com.tr’nin yakınlarına ulaştığı ancak herhangi bir açıklama yapmak istemediği belirtilen Rahip Suriano yeni görev yerine gitmek için hazırlıklara başladı. Suriano iki hafta sonra Türkiye’den ayrılacak.

PAPA FRANCİSCUS AYİN YÖNETMİŞTİ

Papa Franciscus, 2014 Kasım ayındaki İstanbul ziyaretinde Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi ziyaretinin ardından Harbiye'deki Vatikan Temsilciliği gitmiş, buradan da Saint Esprit Kilisesi'ne geçerek akşam ayinini yönetmişti.

Haberin Devamı