Gündem Son dakika... Rize’de şiddetli yağış! 1 kişi öldü, 10 kişi yardım bekliyor

Son dakika... Rize’de şiddetli yağış! 1 kişi öldü, 10 kişi yardım bekliyor

28.09.2017 - 08:41 | Son Güncellenme:

RİZE'nin Çayeli İlçesi'nde sel nedeniyle çöken evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralı çıkarıldı. Selden dolayı mahsur kalan 10 kişiyi kurtarmak için ise bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu arada yağış nedeniyle Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Çamlıhemşin-Rize karayolu 10 km’sinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Son dakika... Rize’de şiddetli yağış 1 kişi öldü, 10 kişi yardım bekliyor

Çayeli ilçesinin Kaptanpaşa köyüne bağlı Gürpınar Mahallesi'nde heyelanın sürüklediği toprak birikintisi, Tolan ailesinin yaşadığı iki katlı ahşap evin alt katının bir bölümüne doldu. Evde bulunan Songül ve annesi Esma Tolan, toprak altında kaldı. Vatandaşların yardımıyla anne ve kızı toprak altından çıkarılırken, Songül Tolan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı kurtarılan Esma Tolan'ın, yol kapalı olduğu için henüz hastaneye ulaştırılamadığı öğrenildi. Olay yerine helikopter istendiği ancak yoğun sis dolayısıyla uçuşun gerçekleştirilemediği bildirildi.

Haberin Devamı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makineleri yardımıyla gerçekleştirdiği yol açma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin ulaşıma açtığı yollar, yeni heyelanlar dolayısıyla tekrar kapandı. Bu nedenle olayın yaşandığı bölgeye ulaşım sağlanamıyor.

Vali Erdoğan Bektaş, yol açma çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Esma Tolan'ın yakınları Bektaş'tan olay yerine ulaşmak için yardım istedi.

Bektaş, gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini aile üyeleriyle paylaştı.

Seslidere, Yeşiltepe ile Kaptanpaşa köylerinde yollarda mahsur kalan yaklaşık 10 kişiyi kurtarmak için de bölgeye AFAD, AKUT, UMKE ve İDAKdan oluşan çok sayıda ekip sevk edildi.

Haberin Devamı

SEL ANI KAMERADA

Güneysu İlçesi'nde yer alan Taşlıderede su seviyesinin kısa sürede yükselerek taşması da cep telefonu kamarasınca kaydedildi. Görüntülerde durgun olan derede ani su baskını yaşandığı ve derenin bir anda suyla kaplandığı da dikkat çekti.

OKUL TATİL EDİLDİ, HELİKOPTER İSTENDİ

Bölgede yaşanan sel ve heyelan nedeniyle Çamlıhemşin İlçesi'ndeki okullar bugün için tatil edildi. Kent genelinde 6 ev heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı.

Kalkandere İlçesi'nde ise 2, Pazar İlçesi'nde ise 1 iş makinesi sel sularına kapıldı. Sele kapılan iş makinesi operatörleri kendi çabalarnı ile kurtuldu. Metrekareye son 24 saatte 140 kilogram yağış düşen ilçede mahsur kalanlar için Malatyadan askeri helikopter de istendi.