Gündem Son dakika haberler: HDP'li 5 belediye başkanı gözaltına alındı

Son dakika haberler: HDP'li 5 belediye başkanı gözaltına alındı

15.05.2020 - 14:33 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre İçişleri Bakanlığı'nca, Siirt, Siirt Baykan, Siirt Kurtulan, Muş Altınova ve Iğdır belediye başkanlarının, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp, görevlerinden uzaklaştırıldığı duyurdu.

Son dakika haberler: HDPli 5 belediye başkanı gözaltına alındı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Siirt Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt Kurtulan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş'un, geçici tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Işık, Sarsılmaz ve Akgül'ün 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, Budak'ın 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından gözaltına alındığı, Akkuş'un ise 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yargılaması devam ederken, aynı suçtan farklı bir dosyada gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü, Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık'ın görevlendirildiği kaydedildi.

AKKUŞ'UN GÖZALTINA ALINMASI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet savcılığınca Akkuş hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Iğdır Belediyesi hizmet binası ile Akkuş'un kent merkezindeki evine geldi.

Ekipler, çevresini bariyerlerle kapattıkları belediye binasındaki Akkuş'un makam odası ile evinde aynı saatlerde arama başlattı.

Haberin Devamı

Polisler daha sonra Belediye Başkanı Akkuş'u evinde "Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçundan gözaltına alıp bir polis aracına bindirerek önce belediye binasına ardından emniyete götürdü.

Akkuş'un yanı sıra Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Çelik'in de aynı soruşturma çerçevesinde gözaltına alındığı öğrenildi

Güvenlik güçlerinin, belediye hizmet binası ile Akkuş'un evindeki aramalarının ve olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Aramalar sırasında zırhlı araç desteğindeki polisler de belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Son dakika haberler: HDPli 5 belediye başkanı gözaltına alındı

VALİ ÜNLÜ BELEDİYEDE

Iğdır Belediye Başkanı HDP'li Yaşar Akkuş'un gözaltına alınmasının ardından Vali Enver Ünlü, belediyeye gitti. Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Ünlü'yü belediye binası önünde başkan yardımcıları karşıladı. Makam aracından inerek başkan yardımcıları ile selamlaşan Vali Ünlü, "Basın mensuplarının açıklamanız olacak mı?" sorusuna, "Göreve başladık. Ancak arkadaşlarla tanışıp, brifing alalım, daha sonra bunu sizlerle paylaşırım" diyerek belediyeye girdi.

Vali Enver Ünlü'nün belediye başkan vekili olarak atanmasının ardından Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları başkanlık makamına asıldı.

Son dakika haberler: HDPli 5 belediye başkanı gözaltına alındı