Gündem Son dakika! Soylu'dan acı haber geldi! Giresun'da can kaybı 10'a yükseldi

Son dakika! Soylu'dan acı haber geldi! Giresun'da can kaybı 10'a yükseldi

30.08.2020 - 11:56 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki selin ardından arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Şu anda can kaybı sayımız 10 oldu, Allah rahmet eylesin. 5 kişinin arama kurtarma çalışması devam ediyor, bulana kadar da devam inşallah." dedi.

Son dakika Soyludan acı haber geldi Giresunda can kaybı 10a yükseldi

Soylu, arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü Tirebolu ilçesindeki Harşit Çayı kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi ve sivil herkesin büyük gayret göstererek çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ekiplerin bir an bile boş durmadıklarını belirten Soylu, "Ellerindeki bütün teknolojik imkanlar yani helikopterler, sahil güvenlik deniz aramaları, buradaki arama kurtarma ekiplerimiz, hepsi büyük bir gayretin içerisindeler." diye konuştu.

Bakan Soylu, "Şu anda can kaybı sayımız 10 oldu, Allah rahmet eylesin. Şu anda 5 kişinin arama kurtarma çalışması devam ediyor, bulana kadar da devam inşallah." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT ATEŞİ ADANA'YA DÜŞTÜ!

Giresun’da selde kaybolan, cansız bedeni bugün bulunan şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli'nin (31) acı haberi, memleketi Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki ailesine ulaştı.

Giresun’da, 22 Ağustos akşamı yaşanan sel felaketi sonrası kayıp olarak aranan 2'si asker 6 kişiden birinin daha cansız bedenine, arama- kurtarma ekiplerince Doğankent ilçesindeki dere yatağında ulaşıldı. Yapılan incelemede cansız bedenin, Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli'ye ait olduğu belirlendi. Şehidin acı haberi, memleketi Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki Doğanlı Mahallesi'nde oturan annesi Nilüfer ile babası Ali Variyenli'ye askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli'nin, yarın düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.