Gündem Son dakika... Tahir Güven cinayetiyle ilgili yeni gelişme! 1 kişi tutuklandı

Son dakika... Tahir Güven cinayetiyle ilgili yeni gelişme! 1 kişi tutuklandı

09.12.2021 - 15:00 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Şırnak’ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman Aşireti'nin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili bir kişi tutuklandı. Gözaltındaki üç şüphelinin ise sorgusu sürüyor.

Son dakika... Tahir Güven cinayetiyle ilgili yeni gelişme 1 kişi tutuklandı

Olay, 4 Aralık akşamı Cizre'nin Cudi Mahallesi Mercan Sokak'ta meydana geldi. Eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven, aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Güven hayatını kaybetti. Ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna götürülen Güven’in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 1 KİŞİ TUTUKLANDI, 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Şırnak’ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşiretinin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili  şüpheli Emin Kalkan'ın tutuklandığı öğrenildi. Gözaltındaki üç şüphelinin ise sorgusu sürüyor. 

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Konuyla ilgili olarak sürdürülen adli tahkikat kapsamında, bahse konu eylemin şüphelilerinden M.M.D. isimli şahıs, 07.12.2021 günü akşam 19.00 sıralarında H.K.,M.S.K, A.K, isimli şahısların aile apartmanına girmiş, yaklaşık 4 saat kaldıktan sonra bahse konu evden, aile apartmanının sakinlerinden A.K. ile birlikte araçla ayrılırken, M.M.D. ve A.K isimli her iki şahıs da yakalanarak savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan M.M.D  ile irtibatlı olduğu tespit edilen S.G. isimli şüpheli şahıs ise İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 08.12.2021 tarihinde Silopi İlçesinde, K.K. isimli şahsın evinden ayrılırken yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bahse konu silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklu, 3 kişi gözaltında bulunmakta olup adli soruşturma devam etmektedir” denildi. 

Haberin Devamı

 

Son dakika... Tahir Güven cinayetiyle ilgili yeni gelişme 1 kişi tutuklandı


SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Cizre'de eski AK Parti İlçe Başkanı'nın kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven'in öldürülmesiyle ilgili TBMM'de, "Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç’i, HDP’li milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık. Hesabını vereceksiniz bunun"  açıklamasını yapmıştı.