Gündem Son dakika üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler açılacak mı 2020-2021?

Son dakika üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler açılacak mı 2020-2021?

20.10.2020 - 17:22 | Son Güncellenme:

Üniversitelerin açılacağı tarih ile ilgili son dakika gelişmeleri öğrenciler tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşmasında üniversiteler ile ilgili detayları açıkladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak 2020?

Son dakika üniversiteler ne zaman açılacak Üniversiteler açılacak mı 2020-2021

Okullarda bazı sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca CNN TÜRK'te 5N1K'da 'üniversiteler açılacak mı?' sorusunu yanıtladı. Öğrenciler ise üniversitelerin durumu ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyorlar. Peki 2002 üniversiteler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Bakan Koca, şu açıklamayı yaptı;

Üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabii ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak.