Gündem Son kez uğurladılar

Son kez uğurladılar

01.03.2009 - 00:32 | Son Güncellenme:

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda’nın Schiphol Havaalanı’na inişi sırasında düşen THY’ye ait uçakta hayatını kaybeden üç pilot ve bir kabin görevlisi, dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katılmazken, hükümeti temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hazır bulundu

Son kez uğurladılar

“Tekirdağ” uçağının düşmesi sonucu yaşamlarını yitiren uçağın Kaptan Pilotu Hasan Tahsin Arısan (55), ikinci pilot Olgay Özgür (29), üçüncü pilot Murat Sezer (42) ve kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin’in (28) cenazeleri, dün sabaha karşı 03.00 sıralarında Amsterdam’dan Türkiye’ye getirildi. Cenazeler, THY çalışanlarının gözyaşları arasında karşılandı.
Dört mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirildikten sonra meslektaşları tarafından omuzlara alınarak ambulanslara kadar taşındı. Kazada hayatını kaybeden ikinci kaptan pilot Özgür’ün tabutunun konulduğu ambulansın içinde bulunan pilotların, gözyaşları içinde tabuta sarılarak ağladığı görüldü.
Tabutun başında bekleyen bir meslektaşının, başındaki şapkasını çıkararak tabutun üzerine koyması dikkat çekti.

Sadece müsteşar vardı
Kazada hayatını kaybeden THY personeli, dün düzenlenen iki törenle son yolculuklarına uğurlandı. THY Genel Müdürlüğü önünde yapılan ilk törene, Arısan’ın eşi Neriman Arısan, Özgür’ün eşi Ayşe Özgür, Sezer’in eşi Selda Sezer ile kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin’in yakınları katıldı. Devlet erkanından ise, sadece Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habip Soluk ve İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş katıldı.
Türk bayrağına sarılı tabutların tören alanına getirilmesi sırasında, ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Gözyaşları içinde konuştu
Konuşmasını gözyaşları arasında güçlükle yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, kazadan bir süre sonra telefonunun çalındığını belirterek, “Uçağın Amsterdam’a inmeden düştüğü söylendi. Arayan kişiye ‘Emin misin oğlum?’ diye sordum. ‘Maalesef Başkanım, uçağın düştüğünü bana bir dostum haber verdi’ dedi. O an arkadaşlarımı kriz masasına yönlendirdim. Sonra odama geçtim. Uçağın ilk görüntülerinin gelmesiyle biraz ümitlendik. Geriye dönüp bakıldığında yaşananlar hakikaten bir mucize. Ancak buruk bir mucize” diye konuştu.
Karlıtekin, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız 126 kişinin kurtuluşuna sebep oldu. 126 insanın yüreğine ateş düşürmediler. Ama ateş olup yüreğimize düştüler.”

Meslektaşları selam durdu
Konuşmaların ardından Sezer’in cenazesi Bursa’nın Gemlik ilçesine gönderilirken, Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür ve Ulvi Murat Eskin’in cenazeleri de cenaze töreni için Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi.
Cenazelerin tören alanında ayrılması sırasında, onlarca pilot son yolculuğa uğurladıkları meslektaşları için selam durdu.

Askeri tören düzenlendi
Kaptan Pilot Arısan’ın subay olması nedeniyle camide askeri tören düzenlendi. Arısan’ın tabutu tören mangası tarafından, Özgür ve Eskin’in tabutları ise meslektaşlarının omuzlarında musalla taşına bırakıldı. Tören sırasında sakinleştiricilerle ayakta güçlükle duran Arısan’ın eşi Neriman Arısan, kızları Eylem ve Fulden Arısan ile Olgay Özgür’ün eşi Ayşe Özgür’ü, yakınları ve sağlık görevliler bir an olsun yalnız bırakmadı.

Eşinin pilot kıyafetleriyle katıldı
Eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarılarak ağlayan genç pilot Olgay Özgür’ün eşi Ayşe Özgür, tören boyunca eşinin pilot ceketi ve şapkasını üzerinden çıkarmadı. Tören sırasında zaman zaman fenalaşan Ayşe Özgür’ü kayınpederi, emekli pilot Birol Özgür teselli etti.
Ayşe Özgür, cenaze namazı sırasında eşi için saf tuttu. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Arısan, Özgür ve Eskin’in cenazeleri Edirnekapı Şehitliği’nde yan yana toprağa verildi.

Bakan Güler son anda yetişti
Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da çelenk gönderdiği cenazede, hükümeti temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hazır bulundu. Güler törene kısa süre kala cami bahçesine gelerek, yerini aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, camideki törene katıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler’in ise Trabzon’da Valiler Toplantısı’nda olduğu için katılmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son kez uğurladılar

Son kez uğurladılar

Kaptan Pilot Tahsin?Arısan’ın ailesi ve sevenleri, tabutuna sarılarak ağladı.

Son kez uğurladılar

Murat?Sezer’in cenazesi daha sonra Bursa Gemlik’te, babasının yanına defnedildi.


Son kez uğurladılar

Ayşe Özgür, eşinin pilot kıyafetlerini üzerinden çıkarmadı.

Otopsi krizi
Kazada hayatını kaybeden işadamı Bülent İçgören’in cenazesi de hayatını kaybeden THY personelinin cenazeleriyle birlikte dün Türkiye’ye getirildi.
Cenaze sahiplerinin Amsterdam’da otopsi yapıldığını söylemesine rağmen gelen resmi evrakta otopsi yapılmadığına dair ibarenin bulunması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcısı otopsi istedi. Bu nedenle İçgören’in cenazesi, 1 saat 35 dakika Atatürk Havalimanı apronunda bekletildi.
Ailenin tepki göstermesi üzerine devreye giren THY Genel Müdürü Temel Kotil’in çabasıyla, savcılık otopsiyi gündüz saatlerine erteledi. Bu süreçte aileyi de sakinleştirmeye çalışan Kotil, zor anlar yaşadı. İçgören’in cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Gasilhanesi’ne kaldırdı.
İçgören’in cenazesinin bugün, Ortaköy Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.
Babası ile aynı uçakta seyahat eden Mert İçgören’in sağlık durumunun ise iyiye gittiği, ciddi bir ameliyat geçirdiği ve ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi. Mert İçgören’e, babasının öldüğü haberinin iletildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bülent İçgören’e saygı duruşu
Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ile Milta Bodrum Marina’nın işbirliğiyle dün sekizincisi düzenlenen Wings Kış Trofesi’nde 3. etap yarışları hüzünlü başladı. Yarışlardan önce, Hollanda’da da düşen THY’nin ‘Tekirdağ’ isimli uçağında hayatını kaybeden BAYK üyesi Bülent İçgören’in anısına saygı duruşunda bulunuldu. Yarışa katılan 42 tekne, start hattında yelkenlerini boşlayarak 1 dakika rüzgârda sallandırdı.
BAYK Yönetim Kurulu Üyesi Arto Tekyıldız, “Çok iyi bir dostumuzu, çok iyi bir yarışçımızı kaybettik. Umarız kazada yaralanan oğlu Mert İçgören, bir an önce sağlığına kavuşur” dedi.
NİLÜFER KANDIRMIŞ Muğla DHA

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı İran’a gitti
Uçak kazasının olduğu gün boyu Bingöl ve Elazığ’da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki gece kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Türkiye’ye getirildiği saatlerde İran’a gitti. Yıldırım, dün akşam saatlerinde Ankara’dan İstanbul’a gelerek Türkiye Havayolları Pilotları Derneği’ne (TALPA) taziye ziyaretinde bulundu, daha sonra da Atatürk Havalimanı’ndan saat 23.15’te THY’nin tarifeli uçağıyla İran’ın başkenti Tahran’a hareket etti.
Yıldırım’ın, 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde 6. İran Türkiye Ulaştırma Karma Komisyon Toplantısı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İslamabad-Tahran-İstanbul Konteyner Treni Üçlü Bakanlar Toplantısı’na katılacağı bildirildi. Bakan Yıldırım’ın, yarın Türkiye’ye döneceği öğrenildi.