Gündem Sosyal medya operasyonunda 93 gözaltı

Sosyal medya operasyonunda 93 gözaltı

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör örgütleri lehine propaganda yapanlar için soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar çerçevesinde Kütahya’da sosyal medyada terör propagandası yapan bir doktor gözaltına alındı.

Sosyal medya operasyonunda 93 gözaltı

Diyarbakır’da 17, Muğla’da beş, Mardin’de üç, Muş’ta dört, Ankara’da dokuz, Van’da altı, Ağrı’da iki, Mersin’de beş, Samsun’da bir, Adıyaman’da bir, Şanlıurfa’da yedi, Iğdır’da beş ve Bingöl’de ise dört kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli üç ildeki operasyonda ise 23 şüpheli yakalandı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ise 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanlar arasında HDP’li yöneticiler Kemal Bülbül, Osman Konukçu, Zeyno Bayramoğlu, Aslı Bayramoğlu, İHD (İnsan Hakları Derneği) Ankara Şube Yöneticisi Fatin Kanat, İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen ile Artı Gerçek Ankara Temsilcisi gazeteci Sibel Hürtaş ile Mezopotamya Ajansı Muhabiri Hayri Demir, HDP İzmir İl Başkanı Çerkez Aydemir, HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven de yer aldı. Ağrı’da gözaltına alınan bir kişi, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklandı. Muğla’da HDP İl Eş Başkanı Fatoş Ay ile HDP üyesi Mehmet Polat, tutuklandı. Kayseri’de de emekli öğretmen Ali Ulvi Oğur cezaevine gönderildi.